Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Το λέω και ανατριχιάζω, δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Το λέω και ανατριχιάζω, δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τα έδωσε όλα για ακόμα μία φορά με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στο παιχνίδι με την Ιορδανία για την πρώτη αγωνιστική του Mundobasket 2023.

Μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ με την Ιορδανία, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό του, την επαφή με την κερκίδα και τον μεγάλο στόχο του με τη γαλανόλευκη.

“Είναι ωραία. Τους αρέσει πολύ το μπάσκετ εδώ, το αγαπάνε. Χθες νομίζω πως ήταν αργία, απλά και μόνο επειδή έπαιζαν μπάσκετ (σσ. κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία). Δεν ήταν μόνο το ματς δύσκολο ως πρεμιέρα, ήταν και ψυχολογικά δύσκολο, γιατί εκεί που πάνω κάτω ξέρεις ποια είναι η ομάδα, φεύγει ο Ντίνος και πρέπει να κάνουμε ένα rotation, να καλύψουμε ο ένας τον άλλο.

Κατά συνθήκη έπαιξα πέντε. Ούτε στη χθεσινή προπόνηση έπαιξα νομίζω. Ούτε στον Φιλαθλητικό είχα παίξει, ποτέ, Ούτε παιδικο/εφηβικά. Νομίζω είχα παίξει λίγο με την Κροατία, στην πρεμιέρα πάλι, πέρσι στο EuroBasket. Είχε χρειαστεί να καλύψω λίγο τον Ζούμπατς. Αυτό μόνο.

Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και έχω κερδίσει με τον τρόπο που παίζω το να με εκτιμούν και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Ξέρεις γιατί μιλάω στις κερκίδες; Είμαστε στις Φιλιππίνες και οι άνθρωποι έχουν ταξιδέψει από την άλλη άκρη του πλανήτη για να μας δουν. Όλοι είμαστε μαζί σε αυτό. Παίζω από το 2015, είναι 2023 και βλέπω τα ίδια πρόσωπα παντού. Σε κάθε διοργάνωση. Στο λέω και ανατριχιάζω, δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Πιστεύω το ίδιο και τώρα (στο μετάλλιο). Τι νομίζεις; Ότι η Ιορδανία μπήκε σήμερα με το σκεπτικό ότι θα χάσει; Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσω. Πιστεύω και το επόμενο ματς και το παραεπόμενο. Αυτό πιστεύω. Στην καλή εξέλιξη”, δήλωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις