Σάββατο, 13 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες από τις εφόδους σε συνδέσμους οπαδών

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες από τις εφόδους σε συνδέσμους οπαδών
Intime.gr

Οι δύο συλληφθέντες, 43 και 36 ετών, βρέθηκαν στα… χέρια των Αρχών, μετά το μπαράζ των αστυνομικών ερευνών, το προηγούμενο 24ωρο, σε συνδέσμους οπαδών της Θεσσαλονίκης, που ακολούθησαν της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Ποινική δίωξη σε σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος των δύο συλληφθέντων, μετά τις εφόδους της αστυνομίας σε 13 λέσχες φιλάθλων της Θεσσαλονίκης, μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και λειτουργία Λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια κατά περίπτωση ενώ σχηματίστηκαν δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Σύμφωνα με τις ξεχωριστές δικογραφίες που σχηματίστηκαν, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως ήταν υπεύθυνοι ισάριθμων συνδέσμων. Τόσο ο 43χρονος όσο και ο 36χρονος κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καθώς στους χώρους των συνδέσμων, ένας στην ανατολική κι ο άλλος στη δυτική Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- μαχαίρια, λοστοί, μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα κ.ά. Επιπλέον, ο 43χρονος διώκεται για λειτουργία λέσχης

Στη συνέχεια, τα δυο συγκεκριμένα άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι. To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους και ήρε την κράτησή τους.

Αφορμή για όλα αυτά, στάθηκε η δολοφονία του 19χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου, αλλά, όπως έγινε γνωστό, η αστυνομική επιχείρηση δεν συνδέεται με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του αιματηρού επεισοδίου.

Να αναφέρουμε ότι από τις συγκεκριμένες εφόδους σε συνδέσμους της Θεσσαλονίκης -μεταξύ άλλων- κατασχέθηκαν μαχαίρια, λοστοί, φωτοβολίδες κι άλλα αντικείμενα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις