Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό για τον θάνατο του “χρυσού” Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαΐμη

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό για τον θάνατο του “χρυσού” Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαΐμη
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιώργος Ζαΐμης, “χρυσός” Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Ρώμης και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί για το θάνατο του Γιώργου Ζαΐμη. Ο εμβληματικός ιστιοπλόος, “χρυσός” Ολυμπιονίκης στη Ρώμη το 1960 και με συμμετοχή σε άλλες δύο Ολυμπιάδες (1964, 1968), πέθανε στα 82 του χρόνια. 

Ο Γιώργος Ζαΐμης υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έκανε πρώτη γνωστή την είδηση του θανάτου του, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη για το γεγονός.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Γιώργου Ζαϊμη σε ηλικία 82 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 28 Ιουλίου του 1937 και υπήρξε σπουδαίος αθλητής αλλά και καταξιωμένος παράγοντας, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, με το σκάφος “Νηρεύς” στην κατηγορία Dragon, με πλήρωμα τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου. Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.

O Γιώργος Ζαϊμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Επίσης καταξιώθηκε και στον επαγγελματικό τομέα, ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες yachting στη xώρα μας. H απώλεια του Γιώργου Ζαϊμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις