Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θοδωρής Παπαλουκάς: Το «όχι» στον Παύλο Γιαννακόπουλο και η «καταδίωξη» από οπαδό του Παναθηναϊκού

Θοδωρής Παπαλουκάς: Το «όχι» στον Παύλο Γιαννακόπουλο και η «καταδίωξη» από οπαδό του Παναθηναϊκού

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στη ζωή του και την τεράστια καριέρα του στο μπασκετ.

Αποκάλυψε μάλιστα και το τηλεφώνημα με τον Παύλο Γιαννακόπουλου για μια πιθανή μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό, αλλά και την… καταδίωξη από οπαδό του Παναθηναϊκού για να του ζητήσει συγγνώμη.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Παπαλουκά

«Ο αθλητής σταματάει τη στιγμή που νιώθει ότι δεν έχει κίνητρο να πάει γήπεδο. Ο συνταξιούχος περνά κατάθλιψη. Όλοι περνάνε. Ξαφνικά σταματάς να δουλεύεις σε κάτι που σου αρέσει, είναι άβολο να μην έχεις πρόγραμμα. Ζορίζεσαι… Η σύζυγός μου ήξερε τα κουμπιά μου γιατί έχει σπουδάσει ψυχολόγος, είχαν τον ψυχολόγο μες στο σπίτι μου».

Για την επαφή του με τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήθελα να διαπραγματευτώ, ήταν όνειρό μου να παίξω στον Ολυμπιακό. Με πήρε ο Παύλος Γιαννακόπουλος του το έκλεισα νόμιζα μου κάνει κάποιος φάρσα. Του είπα “Μην σας βάλω στη διαδικασία δημοπρασίας” και μου απάντησε “Αγόρι μου δεν μας το έχει πει ξανά κανένας αυτό και να ξέρεις η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή”».

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό: «Έφυγα από τον Ολυμπιακό εξαιτίας συγκεκριμένων ανθρώπων, κάποιοι ηθελημένα, κάποια άθελά τους. Την ιστορία αυτή την έχω αφήσει πίσω μου. Εκτίμησαν την προσωπικότητά μου διαφορετικά. Εγώ έχω κάποια πράγματα στην ηθική μου, δεν μπορείς να με αναγκάσεις να κάνω κάτι, δεν θέλω να μου το επιβάλλεις».

Για την “καταδίωξη” από οπαδό του Παναθηναϊκού: «Είμαι στο Μαρούσι βλέπω έναν τύπο να με κοιτάει περίεργα. Με ακολουθούσε, ανεβάζω ρυθμό, ανεβάζει ρυθμό, στρίβω, στρίβει. Ήταν καταδίωξη. Κάποια στιγμή σταμάτησα και μου λέει «Θοδωρή, θέλω να σου ζητήσω “συγγνώμη” γιατί ήμουν ένας από αυτούς που σου έβριζε τη μάνα. Και του απαντώ: «Ρε φίλε έχασα πέντε χρόνια από τη ζωή μου, υπάρχει καλύτερος τρόπος να το πεις»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις