Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Θρυλικά” κορίτσια! Επική ανατροπή Ολυμπιακού και κούπα στην Τουρκία [pics]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες του ελληνικού βόλεϊ εν γένει σε διασυλλογικό επίπεδο.

Οι αθλήτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς νίκησαν στο “Μελίνα Μερκούρη” με 3-2 την Μπούρσα με εκπληκτική ανατροπή από 0-2 σετ, στον πρώτο τελικό του Challange Cup και το Μεγάλο Σάββατο (15/4, 16:00) θα διεκδικήσουν στην έδρα της τουρκικής ομάδας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Για τις “ερυθρόλευκες” αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να πανηγυρίσουν τον τίτλο, ενώ σε περίπτωση ήττας με 3-2 σετ όλα θα κριθούν στο χρυσό σετ. Η μόνη περίπτωση απευθείας στέψης της Μπούρσα είναι να πάρει καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1 σετ).

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού κατόρθωσαν να κάνουν το… ακατόθρωτο. Οι Τουρκάλες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Πήραν πολύ εύκολα τα δύο πρώτα σετ κι όλα έδειχναν πως θα έφταναν άνετα στη νίκη. Δεν υπολόγιζαν, όμως, στην “ερυθρόλευκη” ψυχή.

Τα ψυχωμένα κορίτσια του Κοβάτσεβιτς κατάφεραν να φέρουν τούμπα την αναμέτρηση. Μείωσαν αρχικά σε 1-2, ενώ στη συνέχεια έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (2-2), στέλνοντας το μήνυμα στην Μπούρσα. Στο τάι μπρέικ, οι “ερυθρόλευκες” κατάπιαν… τις Τουρκάλες, ολοκληρώνοντας μία επική ανατροπή.

Τα σετ (πρώτη η γηπεδούχος ομάδα): 18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10.

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 8, Λαζάρεβιτς 14, Μαλασάι 15, Λαμπρούση 10, Χριστοδούλου 6, Χίπε 20, λ. Κονόμι / Βλαχάκη 2, Τέζα

Μπούρσα (Ντε Μπράντ): Γιλντιρίμ 5, Σορόγλου 15, Κιρτάρ 4, Ντα Σίλβα 19, Πρόκοπιτς 15, Χόρβατ 18, λ. Τσιχάν / λ. Σαριόγλου, Ίντσε 2, Χατίπογλου 1, Μπασνάκοβα, Τανίλ

Δείτε και τον έξαλλο πανηγυρισμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού:

Το φοβερό “κορεό” των φίλων του Ολυμπιακού:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε