Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θύμα χάκινγκ από υπάλληλο τράπεζας ο Νεϊμάρ που έχασε 40.000 δολάρια

Θύμα χάκινγκ από υπάλληλο τράπεζας ο Νεϊμάρ που έχασε 40.000 δολάρια
ΦΩΤΟ Reuters

Ένας υπάλληλος τράπεζας, στην οποία διατηρούσε λογαριασμούς ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, βρήκε τρόπο να τους χακάρει αποσπώντας 40.000 δολάρια πριν τελικά συλληφθεί από τις Αρχές.

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε έναν άνδρα που πιστεύει ότι παραβίασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Νεϊμάρ και έκλεψε επανειλημμένα μικρά χρηματικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν στο σύνολο τα 40.000 δολάρια, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Σάο Πάολο.

Η αστυνομία είπε ότι ο φερόμενος χάκερ εργαζόταν σε μια τράπεζα -που δεν κατονομάζεται-, όπου ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Βραζιλίας και ο πατέρας του είχαν λογαριασμούς. Συνέλαβαν χθες τον 20χρονο «για εξαπάτηση πελατών τραπεζών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αν και η αστυνομία δεν κατονόμασε τον παίκτη στην ανακοίνωσή της, ο αξιωματικός, Φάμπιο Πινέιρο Λόπεζ, που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση αποκάλυψε πως ήταν ο Νεϊμάρ και εξήγησε πώς συνέβη η υποτιθέμενη κλοπή στη βραζιλιάνικη τηλεοπτική εκπομπή «Brasil Urgente».

«Πήρε τον κωδικό πρόσβασης του συναδέλφου του στο γραφείο και έκλεψε μικρά χρηματικά ποσά από διάσημους ανθρώπους με υψηλή περιουσία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν το πρόσεξαν. Έκανε μια μεταφορά 10.000 ρεάλ (το εθνικό νόμισμα της Βραζιλίας), μετά μία ακόμα 10.000, μετά 20.000 και μετά 50.000 και το σύνολο έφτασε στις 200.000. Όταν το ανακάλυψαν κάλεσαν την τράπεζα. Η τράπεζα αποζημίωσε το θύμα και ερεύνησε ποιος ήταν πίσω από αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις