Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Το ΚΚΕ είπε «αντίο» στον Στέλιο Σεραφείδη

Το ΚΚΕ είπε «αντίο» στον Στέλιο Σεραφείδη
Intime.gr

Το ΚΚΕ “συμμετέχει” στο πένθος της ΑΕΚ, για το θάνατο του Στέλιου Σεραφείδη, μνημονεύοντας την αθλητική πορεία του θρύλου των “κιτρινόμαυρων”, αλλά και την αγωνιστική του στάση, εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της ΑΕΚ Στέλιο Σεραφείδη, που τον τελευταίο χρόνο έδινε σκληρή και παλικαρίσια μάχη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Παιδί της Κατοχής ήρθε σ’ επαφή από τα παιδικά του χρόνια με τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα, με τις ιδέες και την πάλη του ΚΚΕ.

Η αγωνιστική του στάση αποτελεί παράδειγμα αθλητή. Με το ίδιο πάθος, ανιδιοτέλεια και ψυχική δύναμη που αγωνίζονταν μέσα στο γήπεδο, πάλευε και έξω από τις γραμμές του, υπερασπιζόμενος το δίκιο.

Σε όλη την καριέρα του αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, από το 1953 μέχρι το 1972, μετρώντας 243 συμμετοχές και κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας.

Ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του έμεινε κοντά στον σύλλογο, υπήρξε για χρόνια προπονητής τερματοφυλάκων, μέχρι και το 1995. Συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου.

Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του για το θάνατο του Στέλιου Σεραφείδη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις