Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το Λαύριο αποκαθήλωσε την ΑΕΚ και πήρε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (video)

Το Λαύριο αποκαθήλωσε την ΑΕΚ και πήρε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (video)
ΦΩΤΟ Intime

Σε ένα ματς θρίλερ το Λαύριο νίκησε 90-85 την ΑΕΚ στην παράταση και πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ ανδρών «εκθρονίζοντας» την περσινή κάτοχο της διοργάνωσης.

Ιστορική πρόκριση για το Λαύριο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Περιστέρι που λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους «πράσινους» αναβλήθηκε. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη υπερασπίστηκε την έδρα της στην παράταση με 90-85 (74-74 κ.δ.), απέναντι στην ΑΕΚ, στα προημιτελικά του θεσμού, κερδίζοντας την Ένωση για δεύτερη φορά φέτος μετά το πρωτάθλημα.

Η Ένωση κρατούσε το προβάδισμα σε όλο το ματς με την 4η περίοδο ωστόσο να φέρνει τα πάνω… κάτω, αφού οι «κιτρινόμαυροι» έστειλαν από νωρίς το Λαύριο στη γραμμή των βολών και με ένα σερί 13-2 οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ (70-64) με κάτι λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Το φινάλε του ματς ήταν συγκλονιστικό με την ΑΕΚ να καταφέρνει να πάει το ματς στο 74-74 με 10” να απομένουν για την τελευταία κόρνα. Ο Ντέιβις αστόχησε στην επίθεση του Λαυρίου, με τον Λάνγκφορντ εν συνεχεία να ευστοχεί σε απίστευτο σουτ πίσω από το κέντρο, η οποία όμως κρίθηκε ως εκπρόθεσμη με το ματς να πηγαίνει στην παράταση, όπου οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι σε… όλα και έφτασαν στη μεγάλη νίκη-πρόκριση με 90-85.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντιαλό (23π.), Μουράτος (19π.), Ντέιβις (16π.) και Κάρτερ (6π., 7 ασίστ). Ενώ, για την «Ένωση» ξεχώρισε ο Μέικον (24π.), ο οποίος βέβαια είχε θέματα στην άμυνα και ο Λάνγκφορντ (17π.).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις