Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Το μήνυμα της FIFA μετά την ένοπλη επίθεση και τους νεκρούς στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Το μήνυμα της FIFA μετά την ένοπλη επίθεση και τους νεκρούς στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας
Reuters

Το τραγικό περιστατικό έγινε την ημέρα που ξεκινούν οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, που συνδιοργανώνουν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, με την FIFA να προχωρά σε σχετική ανακοίνωση.

Κανονικά θα γίνει η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών παρά τους πυροβολισμούς στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της FIFA.

Θυμίζουμε ότι οι πυροβολισμοί που έπεσαν στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, είχαν τον τραγικό απολογισμό των τριών νεκρών, μεταξύ των οποίων και του δράστη της επίθεσης.

Η FIFA εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν, αναφέροντας ότι παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όσες αθλήτριες έχουν τυχόν επιπτώσεις από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς και τονίζοντας πως η «σέντρα» της διοργάνωσης θα γίνει κανονικά.

Η ανακοίνωση της FIFA:

Η FIFA εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους μετά το περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας παραμένουν σε όσους τραυματίστηκαν σε αυτό το τραγικό περιστατικό. Αμέσως μετά το περιστατικό, ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο και η γενική γραμματέας της FIFA Φάτμα Σαμούρα ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Η FIFA ήταν επίσης σε συνεχή επαφή με τις συμμετέχουσες ομάδες που επηρεάστηκαν από αυτό το περιστατικό. Η FIFA ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν είχε σχέση με την διοργάνωση και ο εναρκτήριος αγώνας απόψε στο Έντεν Παρκ θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ Φιλάθλων της FIFA στο κέντρο του Όκλαντ θα επιβεβαιωθούν σε εύθετο χρόνο. Οι συμμετέχουσες ομάδες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτό το περιστατικό υποστηρίζονται σε σχέση με τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχουν συμβεί»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις