Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Το πανό των οπαδών με τον Μπιν Λάντεν και οι αντιδράσεις

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Σάλος έχει προκληθεί στην Γερμανία, από την ενέργεια των φίλων της Χάνσα Ροστόκ να αναρτήσουν πανό με την εικόνα του Μπιν Λάντεν, κατά την διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας με την Άαλεν (1-1).

Το περιστατικό στην αναμέτρηση για την Γ’ Γερμανίας έγινε την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν την συμπλήρωση 15 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, που προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον 3000 ανθρώπους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Ρόμπερτ Μαριέν, αμέσως κράτησε αποστάσεις από τους οπαδούς: “Ηταν μία πολύ ηλίθια κίνηση”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι φίλοι της Χάνσα Ροστόκ, παρουσιάζονται από τον γερμανικό Τύπο, ως εξτρεμιστές και με αντι-αμερικανικά αισθήματα. Το μίσος κατά των Αμερικανών έχει βαθιές ρίζες, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta Dello Sport”.

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ροστόκ βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε. Από τους Βρετανούς, φυσικά, αλλά και τους Αμερικάνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο του 2011, που η Χάνσα γιόρτασε την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία, είχε εμφανιστεί ένα πανό με το πρόσωπο του Μπιν Λάντεν. Για να δικαιολογήσουν την ενέργεια τότε, τόνισαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα του ηγέτη της Αλ Κάιντα για ένα λογοπαίγνιο. “Bin” στα γερμανικά σημαίνει “είναι”. Έτσι, έγραψαν “Bin aufgestiegen”, δηλαδή “Ανέβηκε”.

Οι παίκτες, όμως, δεν ήταν σύμφωνοι και αρνήθηκαν να πάνε για να γιορτάσουν με τους οπαδούς τους. Η διοίκηση είχε εντοπίσει κάποιους από τους δημιουργούς και τους τιμώρησε με απαγόρευση. Τώρα ο κίνδυνος για όσους κρατούσαν το λάβαρο είναι ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε