Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το πάθος του Κριστιάνο Ρονάλντο για το πόκερ

Το πάθος του Κριστιάνο Ρονάλντο για το πόκερ

Δίχως αμφιβολία ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Και πιθανότατα όλων των εποχών. Πόσοι γνωρίζετε όμως πως αποτελεί τεράστιο παίκτη και στα kazino και συγκεκριμένα στο παιχνίδι του ποκερ; 

Μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που κατάφερε τον περασμένο Ιανουάριο να να γίνει ο πρώτος σκόρερ του αθλήματος με 760 τέρματα (με τους Τσέχους να αμφισβητούν αυτό το κατόρθωμα, θεωρώντας πως ο Γιόζεφ Μπίτσαν με 821 τέρματα να βρίσκεται στην πρώτη θέση). Πέραν όμως αυτού, είναι μεγάλος… άσος και στα τραπέζια του πόκερ; Στις παρακάτω γραμμές θα διαβάσετε για το άλλο «πάθος» του CR7 που είναι το πόκερ και στο οποίο είναι επίσης πολύ καλός. Άλλωστε η ανταγωνιστική του φύση δεν θα επέτρεπε τίποτα λιγότερο.

Κριστιάνο Ρονάλντο – Τζογαδόρος & ποδοσφαιριστής 

Στο χορτάρι δείχνει ασταμάτητος έχοντας κατακτήσει δεκάδες τρόπαια μέχρι στιγμής στην μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα του. Πέραν αυτών κατέχει και δυο ακόμα σημαντικά ρεκόρ, αυτά του πρώτου σκόρερ και ασίστ-man στην ιστορία του Champions League.

Όσο και αν όλα αυτά αποτελούν κορυφαία επιτεύγματα δεν θα ασχοληθούμε με την ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά με την καριέρα του ως παίκτη πόκερ. Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουμε δει τον Ρονάλντο να διαφημίζει πολλά pokerbrands, ενώ μόλις πριν λίγα χρόνια είχε συμμετάσχει στην τεράστια καμπάνια της Pokerstars, η οποία είναι μια από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία πλατφόρμα πόκερ στον κόσμο.

Πίσω στο 2015 η Pokerstars θέλοντας να ανεβάσει τις μετοχές της έφτιαξε μια μεγάλη προωθητική καμπάνια με πολλούς πρεσβευτές από διάφορα αθλήματα ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στα πλαίσια της καμπάνιας διοργάνωσε και πολλά τουρνουά πόκερ, αλλά και μονομαχίες ένας με έναν στις οποίες συμμετείχαν γνωστοί αθλητές, ένας από τους οποίους ήταν και ο Ρονάλντο. Ο CR7 δεν ήταν φυσικά άσχετος με το πόκερ μιας και ήδη πριν το 2015 έπαιζε πόκερ για πολλά χρόνια και είχε ήδη φτιάξει τη δική του νικηφόρα στρατηγική.

Εξάλλου, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θεωρείται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη «βάση» θαυμαστών στο Facebook, ενώ οι followers του στο Twitter ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά; Με τον Ρονάλντο να διαθέτει περισσότερους από 400 εκατομμύρια ακόλουθους στα Social Media και πάνω από 885 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις, αν μη τι άλλο τον καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο σε όρους μάρκετινγκ.

 Δεν χωρά αμφιβολία ότι ποδόσφαιρο και πόκερ μοιράζονται κάποια κοινά στοιχεία που απαιτούνται για να σε κάνουν επιτυχημένο. Το βασικότερο είναι η αυτοσυγκέντρωση, ενώ φυσικά και η στρατηγική και το να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη μπορούν να σε οδηγήσουν στη δόξα. Πέραν αυτών, πόκερ και ποδόσφαιρο έχουν ένα σετ συγκεκριμένων κανόνων που πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσεις. Στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ρονάλντο το 2015 ως πρεσβευτής της Pokerstars είχε αναφέρει πως ξεκίνησε να παίζει το αγαπημένο του πόκερ στην ηλικία των 20, μαζί με φίλους του στο σπίτι. Λίγο πολύ όπως ξεκινήσαμε όλοι μας. Εξήγησε πως λατρεύει το πόκερ, τόσο λόγω του ανταγωνισμού και της στρατηγικής, όσο και του ευχάριστου χρόνου που περνούσε παίζοντας.

CR7 – Πόκερ VS ποδόσφαιρο

Ο σούπερ σταρ της εθνικής Πορτογαλίας και της Γιουβέντους είναι αναμφίβολα ένας άνδρας με αναρίθμητα ταλέντα. Το ποδόσφαιρο και το πόκερ είναι σίγουρα τα δυο πιο γνωστά από αυτά. Μπορεί η καριέρα του στο πόκερ να μην είναι τόσο γνωστή σε πολλούς, ωστόσο αξίζει προσοχής. «Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι το σπίτι μου, αλλά το πόκερ είναι το παιχνίδι μου» δήλωσε ο ίδιος όταν εντάχθηκε στην ομάδα της Pokerstars.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ένα παιχνιδάκι πόκερ με τους φίλους στο σπίτι μετά από ένα αγώνα ποδοσφαίρου ίσως είναι και χαλαρωτικό, όμως ο Ρονάλντο δεν έμεινε στο παιχνίδι με τους φίλους του στο σπίτι, αλλά γρήγορα μπήκε δυναμικά στον κόσμο του επαγγελματικού πόκερ, εκεί όπου δεν άργησε να δείξει τις δυνατότητές του. 

Ρονάλντο Vs Aaron Paul

Το 2016 ο Ρονάλντο αναμετρήθηκε σε μια «ένας με έναν» μονομαχία (για φιλανθρωπικούς σκοπούς) με τον Aaron Paul που ενσάρκωσε τον ρόλο του Jesse Pinkman στην γνωστή και πολύ επιτυχημένη σειρά Breaking Bad. Όπως ο Ρονάλντο είχε εμπειρία από τραπέζια πόκερ έτσι και Aaron μιας και ήταν μέλος του L.A. Sunset από το Global Poker League.

Ο αγώνας ήταν γεμάτος με ανατροπές και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων για τους δυο «μονομάχους». Τελικός νικητής ο Ρονάλντο σε μια παρτίδα όπου έπαιξε κυριολεκτικά τα ρέστα του με «allin».

Πόκερ: Ένα παιχνίδι τύχης και… μυαλού 

Κλείνοντας, το πόκερ είναι τόσο δημοφιλές γιατί δεν είναι ένα απλό παιχνίδι τύχης, μιας και μόνο η τύχη δεν μπορεί να σε πάει μακριά στο πόκερ. Πέραν από αυτήν χρειάζεσαι αυτοσυγκέντρωση, σωστή στρατηγική, διάβασμα του αντιπάλου και καθαρό μυαλό ανά πάσα στιγμή, ώστε να πάρεις την σωστή απόφαση.

Και όταν γνωρίζουμε ήδη πως ένα από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να γίνει κάποιος επιτυχημένος παίκτης στο πόκερ είναι η ευφυΐα (κάτι που δεν ισχύει για τα φρουτακια), τότε καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει τόσα πολλά και στο «τσόχινο» τραπέζι, πλην των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις