Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το “προφίλ” των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Europa League

Το “προφίλ” των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Europa League

Η… τύχη έστειλε τις Μπράγκα, Λέστερ και Ζόρια στον όμιλο της ΑΕΚ στο Europa League. Το “προφίλ” των τριών ομάδων.

Η Μπράγκα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, η Λέστερ από το 2ο και η Ζόρια από το 4ο είναι οι ομάδες που κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο της ΑΕΚ, στο Europa League.

Η πορτογαλική ομάδα αποτελεί τα τελευταία χρόνια την… 4η δύναμη στο πρωτάθλημα της χώρας. Την περασμένη σεζόν πήρε την 3η θέση, ενώ κατέκτησε το Λιγκ Καπ. Το φετινό της ξεκίνημα όμως είναι κακό, αφού έχει 2 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Click4more: Europa League: “Ζόρικη” κλήρωση για ΑΕΚ – Σε όμιλο με Λέστερ και Μπράγκα

Στον πάγκο της βρίσκεται παλιός προπονητής του Αστέρα Τρίπολης (2008) Κάρλος Καρβαλιάλ, ενώ στην άμυνα έχει τον άλλοτε στόπερ του Ολυμπιακού, Μπρούνο Βιάνα. Η ΑΕΚ είχε αντιμετωπίσει την Μπράγκα τη σεζόν 1966/67, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και αποκλείστηκε με 2 ήττες (1-0 στο Νίκος Γκούμας και 3-2 στην Πορτογαλία).

Η πρωταθλήτρια της Premier League το 2016, Λέστερ, έχει κάνει το 3x3 στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την περασμένη σεζόν έχασε στο… νήμα το “εισιτήριο” για το Champions League (τερμάτισε 5η).

Προπονητής της Λέστερ είναι ο Μπρένταν Ρότζερς, ενώ ο Τζέιμι Βάρντι είναι το μεγάλο “αστέρι” της. Κατά την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδομετρά” δύο ακριβές μετεγγραφές, τον κεντρικό αμυντικό, Φοφανά, από τη Σεντ Ετιέν (35 εκατ. ευρώ) και τον δεξιό μπακ, Καστάν, από την Αταλάντα (24 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, δανείστηκε τον Τούρκο εξτρέμ Τσενγκίζ Ουντέρ από τη Ρόμα.

Τέλος, η -για το ευρύ κοινό, άγνωστη- Ζόρια ήταν τρίτη την τελευταία σεζόν στην Ουκρανία. Μπήκε απευθείας στους ομίλους, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από απουσία 1 έτους.Στο τρέχον ουκρανικό πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αγώνες έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Βίκτορ Σκρίπνικ, ενώ στηρίζεται σε ουκρανικό κορμό, χωρίς “μεγάλες” μετεγγραφές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις