Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ρωσία, Τσεχία και Πολωνία θα βρεθούν στον δρόμο της Εθνικής στα γήπεδα της Βαρσοβίας. Διαβάστε τα πάντα για τις τρεις ομάδες.

Η οικοδέσποινα

 
Η Πολωνία είναι ο πρώτος αντίπαλος που θα βρεθεί στον δρόμο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις 8 Ιουνίου. Η ομάδα του Φράντσιζεκ Σμούντα που προκρίθηκε στην τελική φάση χωρίς προκριματικά, μπορεί να έχει το πλεονέκτημα πως θα αγωνίζεται ουσιαστικά εντός έδρας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καθοδική πορεία.
 
Μεγάλο της αστέρι είναι ο πρωταθλητής Γερμανίας με την Ντόρτμουντ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν επίσης οι Μπαζικόφσκι και Μπρόζεκ.
 
Στο προηγούμενη ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι Πολωνοί αποκλείστηκαν από την φάση των ομίλων έχοντας έναν βαθμό, την ισοπαλία με την Αυστρία, ενώ ηττήθηκαν από Γερμανία και Κροατία

 

Το… πληγωμένο θηρίο

 
Μπορεί ομάδα του Νέτβεντ, του Πομπόρσκι και του Σμίσερ φαντάζει μακρινό παρελθόν, ωστόσο με τον Μίχαλ Μπίλεκ στον πάγκο της, μία νέα εθνική χτίζεται στην Τσεχία τα τελευταία χρόνια. Στα προκριματικά συμμετείχαν στον 9ο όμιλο όπου τερμάτισαν στην δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία και προκρίθηκαν στα τελικά μέσω μπαράζ επικρατώντας του Μαυροβουνίου δύο φορές (2-0, 0-1).
 
Στα θετικά της συγκαταλέγονται ο ενθουσιασμός και το ταλέντο κάποιων νεαρών όπως ο Νεσίντ σε συνδυασμό με την πείρα και την κλάση των παλιών όπως οι Τσεχ, Ροσίτσκι και Μπάρος. Στα αρνητικά της είναι πως λείπει η ποιότητα του παρελθόντος, κάτι που φάνηκε και στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής όπου δεν κατάφερε να προκριθεί.
 
Να σημειωθεί πως η Τσεχία είναι ομάδα που τα πηγαίνει εξαιρετικά στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Δεν έχει λείψει ποτέ από τελική φάση, το 1996 έπαιξε τελικό με την Γερμανία, ενώ το 2004 ηττήθηκε από την Ελλάδα στα ημιτελικά.

 

Το φαβορί

 
Η ομάδα του Ντικ Άντβοκατ είναι το φαβορί του 1ου ομίλου. Στα προκριματικά συμμετείχε στον 2ο όμιλο και προκρίθηκε ως πρώτη έχοντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, ενώ κατέδειξε και την καλύτερη αμυντική επίδοση των προκριματικών (4 γκολ παθητικό).
 
Στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2008, είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Ισπανία. Νωρίτερα είχε βρεθεί στον όμιλο με την Εθνική μας ομάδα και την είχε κερδίσει, όπως και το 2004. Στην Πορτογαλία ωστόσο η ήττα ήταν… γλυκιά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καθώς προκρίθηκε στα προημιτελικά.
 
Στο ρόστερ της ξεχωρίζει το όνομα του Αντρέι Αρσάβιν της Άρσεναλ, ενώ υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές όπως οι Ντενίσοφ, Τζακόεφ, Παβλιουτσένκο και Κερζάκοφ.
 
 
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε