Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας συνεχίζεται και πλουτίζει από τα τηλεοπτικά

Το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας συνεχίζεται και πλουτίζει από τα τηλεοπτικά

Την ώρα που ο κορονοϊός έχει πλήξει την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, στη Λευκορωσία όχι μόνο δεν ανησυχούν αλλά συνεχίζουν να παίζουν και μπάλα, με το πρωτάθλημα της χώρας να γνωρίζει μεγάλες… δόξες πουλώντας τα τηλεοπτικά του δικαιώματα παγκοσμίως.

Ο κορονοϊός στερεί ζωές σε όλο τον κόσμο, πλήττει την παγκόσμια οικονομία, ενώ φυσικά κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Οι εξαιρέσεις ελάχιστες, όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, με την Λευκορωσία να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημά της, αφού παρά τις εκκλήσεις της Παγκόσμιας Ένωσης Παικτών (FIFPro) δεν έχει διακοπεί.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ζαρντέσκι δεν τίθεται θέμα αναβολής του πρωταθλήματος, αφού όπως δήλωσε “για την ώρα δεν συντρέχουν λόγοι. Αξιολογούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση. Εμπιστευόμαστε το σύστημα υγείας της χώρας μας”.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά για πρώτη φορά έχει γίνει το ποδοσφαιρικό επίκεντρο του κόσμου, αφού πάνω από 10 χώρες παγκοσμίως, από το Ισραήλ μέχρι και την Ινδία, έχουν αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της λίγκας, ελλείψει άλλων αξιόλογων αθλητικών γεγονότων.

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις έχουν κλιμακωθεί απέναντι τις Αρχές της Λευκορωσίας, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει σκέψη διακοπής, παρά τους 4 θανάτους που έχει προκαλέσει ήδη ο κορονοϊός στη χώρα, αφού εκτός του… αγύριστου κεφαλιού των διοργανωτών, το χρήμα από τα τηλεοπτικά ρέει άφθονο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις