Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τόμπσον – Τσιτσιπάς 1-3: Δύσκολη πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open και τώρα Βαν Ας

Τόμπσον – Τσιτσιπάς 1-3: Δύσκολη πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open και τώρα Βαν Ας

Την πρόκριση του στον τρίτο γύρο του Australian Open πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-1 του Τζόρνταν Τόμπσον και έκλεισε θέση στους “32” της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Γάλλο τενίστα, Λούκας Βαν Ας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προβλημάτισε με την εμφάνιση του στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο από τα μέσα του δεύτερου σετ, βρήκε τον εαυτό του και “λύγισε” τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον, ο οποίος αγωνίστηκε “εντός έδρας”, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω στο Australian Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ίδρωσε πολύ, αλλά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους “32” της διοργάνωσης. Εκεί θα χρειαστεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την απόδοση του, αν επιθυμεί να φτάσει μακριά και στο φετινό Australian Open.

Ο αγώνας

Ο Τζόρνταν Τόμπσον έβαλε πολύ δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά στα πρώτα δύο σετ. Στο πρώτο υπερασπίστηκε άνετα το σερβίς του, δεν επέτρεψε ούτε ένα μπρέικ πόιντ στον Έλληνα τενίστα και κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4, αφού μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά σε κρίσιμο σημείο (3-3).

Το δεύτερο σετ είχε παρόμοια εικόνα με το πρώτο, με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου το σερβίς του Τόμπσον. Μόνο που αυτή τη φορά, ο Έλληνας τενίστας κράτησε έστω και δύσκολα το σερβίς του, με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά κατάφερε ισοφαρίσει σε 1-1 στα σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε ψυχολογία και άλλαξε πρόσωπο στη συνέχεια. Ήταν εντυπωσιακός στο τρίτο σετ, το οποίο το κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες (6-2) για να πάρει το προβάδισμα (2-1) στα σετ.

Σο τέταρτο σετ, οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στο ξεκίνημα, με τον Τσιτσιπά να κάνει το μπρέικ σε κρίσιμο σημείο (2-3). Όλα έδειχναν ότι ο Έλληνας τενίστας θα έπαιρνε άνετα τη νίκη, ωστόσο ο Τόμπσον απάντησε στο μπρέικ, τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς, κάνοντας το 5-5.

Τελικά, το τρίτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ψυχραιμία και κατάφερε να βγει και πάλι νικητής, κλείνοντας την αναμέτρηση.

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στη φάση των “32” τον Γάλλο Λούκας βαν Ας. Ο 19χρονος Γάλλος τενίστας έκανε τη μίνι έκπληξη, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ του Λορέντζο Μουζέτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις