Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρκία: Μετά τα αντικυβερνητικά συνθήματα επιβλήθηκε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στη Φενέρμπαχτσε

Τουρκία: Μετά τα αντικυβερνητικά συνθήματα επιβλήθηκε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στη Φενέρμπαχτσε

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έκαναν το… λάθος να φωνάξουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να αναγκαστεί να παίξει χωρίς κόσμο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καϊσερισπόρ.

«Ψέματα, εξαπάτηση, έχουν περάσει 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» φώναζαν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Κόνιασπορ, επικρίνοντας την κυβέρνηση μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι τουρκικές αρχές φαίνεται ότι πήραν τα…. μέτρα τους, καθώς  ανακοίνωσαν ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα ταξιδέψει στο εκτός έδρας της αγώνα με την Καϊσερισπόρ χωρίς τους φιλάθλους της.

Η Φενέρμπαχτσε, η οποία είναι δεύτερη στη βαθμολογία του τουρκικού πρωταθλήματος, πίσω από τη Γαλατασαράι, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της μια «απαράδεκτη» απόφαση, καλώντας τις αρχές να την αναθεωρήσουν.

Η τουρκική κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική για τον αργό ρυθμό παροχής βοήθειας κατά τις πρώτες ημέρες μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Την Κυριακή, οπαδοί της Μπεσίκτας, ενός άλλου μεγάλου συλλόγου στην Κωνσταντινούπολη, ζήτησαν επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης με συνθήματα από τις κερκίδες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες συγγνώμη από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν (νοτιοανατολικά), μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στην άφιξη βοήθειας στην «κακαταστροφικότητα των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις