Δευτέρα, 22 Απρ.
16oC Αθήνα

Τούρκοι παρενόχλησαν Έλληνα παραολυμπιονίκη που έκανε το τάμα του ανοιχτά της Ρόδου

Τούρκοι παρενόχλησαν Έλληνα παραολυμπιονίκη που έκανε το τάμα του ανοιχτά της Ρόδου

Αδιανόητη πρόκληση από την Τουρκία, με ακταιωρό να παρενοχλεί τον Παραολυμπιονίκη κολυμβητή, Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, ο οποίος και έκανε το τάμα κολυμπώντας προς τη Σύμη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN που δημοσίευσε και σχετικό video, ο Έλληνας παραολυμπιονίκης βρισκόταν ανοιχτά της Ρόδου, όταν η τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον ακολούθησε μέχρι ενός σημείου, με τον ίδιο να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στη Σύμη.

Ο Ταϊγανίδης έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια, προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης, εκπληρώνοντας ένα προσωπικό του τάμα.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έφθασε τελικά, χωρίς άλλο πρόβλημα, στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου,  στις 5:10 και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους προσκυνητές.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις