Ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του και του γύρισε η γλώσσα του. Διεκομίσθη στο “Θριάσιο” νοσοκομείο, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Υπήρχε γιατρός και στο γήπεδο, ενώ και το ασθενοφόρο έφθασε αμέσως.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του για τον αδόκητο θάνατο ενός τόσο νέου ανθρώπου, σε αγώνα εφηβικού πρωταθλήματος μπάσκετ, και βεβαιώνει τους οικείους του και την ελληνική κοινωνία ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε όλες τις διαστάσεις της.
Ο κ. Κοντονής, μόλις πληροφορήθηκε το δυσάρεστο γεγονός, επικοινώνησε άμεσα τόσο με τη διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου διακομίσθηκε ο άτυχος αθλητής, για να ενημερωθεί για τις συνθήκες του θανάτου του, όσο και με την οικογένεια του εκλιπόντος, για να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, η οποία αναφέρει:
“To ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αθλητή και θα καταθέσει χρηματικό ποσό που θα καταθέσει αντί στεφάνου στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνα που παρέχει υποστήριξη στις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Επίσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα επίσημα ματς της Ένωσης για μία εβδομάδα και θα αναβληθούν οι αγώνες της περιοχής και των ομάδων της Ελευσίνας για το επόμενο τριήμερο”.
Ακολούθησε η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ: “Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τα μέλη του, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη, για τον άδικο χαμό του 18χρονου Αναστάσιου Νάσση. Ένα μέλος της μπασκετικής οικογένειας, ένα ΠΑΙΔΙ, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων, τόσο σύντομα, τόσο ξαφνικά!!! Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αθλητή”.