Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τρεφλ Σόποτ – Ηρακλής 72-74: Στους ομίλους του FΙΒΑ Europe Cup οι Θεσσαλονικείς

Τρεφλ Σόποτ – Ηρακλής 72-74: Στους ομίλους του FΙΒΑ Europe Cup οι Θεσσαλονικείς

Στην πιο δύσκολη μέχρι στιγμής εφετινή δοκιμασία του, ο Ηρακλής ανταποκρίθηκε πλήρως και πήρε το εισιτήριο πρόκρισης για τους ομίλους του FΙΒΑ Europe Cup, αποκλείοντας την πολωνική Τρεφλ Σόποτ με 74-72.

Στον αγώνα που έγινε στη «φούσκα» της Σόφιας, ο Ηρακλής ήταν αρκετά ψύχραιμοςγια να διαχειριστεί τα κρίσιμα τελευταία λεπτά και να πάρουν το εισιτήριο πρόκρισης.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου είχε δυναμικά ξεσπάσματα και αρκετά καλά διαστήματα βελτιωμένης εικόνας σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις.

Πλέον ο Ηρακλής θα συνεχίσει στον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Λέιντεν, την τουρκική Μπαχτσεσεχίρ και την Μόρναρ Μπαρ από το Μαυροβούνιο.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό. Στο δεύτερο ο Ηρακλής επανήλθε στο παρκέ για την τρίτη περίοδο πιο αποφασισμένος για να πάρει την πρόκριση και εξασφάλισε διαφορά δέκα πόντων. Στο τέλος είχε τις δυνάμεις να κρατήσει τη διαφορά, έστω κι αν οι Πολωνοί έφτασαν πολύ κοντά και προκρίθηκε στους ομίλους.

«Ηταν μια καλή εβδομάδα για μας και τα αποτελέσματα με δημιουργούν καλύτερη ψυχολογία», δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Ηρακλή, Θανάσης Σκουρτόπουλος, και πρόσθεσε: «Προχωράμε με μια μικρή ξεκούραση για να παίξουμε με το Περιστέρι. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι. Το έχω πει κι άλλες φορές ότι είμαστε πολύ καινούργια ομάδα και θέλουμε πίστωση χρόνου. Θέλουμε επίσης και έναν παίκτη για να συμπληρώσουμε και σε αυτό θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Όλα αυτά αν καταφέρουμε να τα ετοιμάσουμε τότε θα είμαστε στο σωστό δρόμο… ».

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-42, 55-61, 72-74.
Τρεφλ Σόποτ: Γιάνγκ 10, Φράνκε 17, Ντέιβις 4, Σάρμα 8, Μότεν 6, Κολέντα 8, Λέοντζικ 14, Γκρουζέτσκι 5.
Ηρακλής: Γούλριτζ 14, Σκορδίλης 2, Φίλιος, Αγραβάνης 3 (1), Τέιλορ 7, Χαριτόπουλος 4, Κουσέλογλου 6 (1), Ντάγκλας 15 (3), Παπαδάκης 5 (1), Λιντς 14.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις