Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοκ μετά τις τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ! “Επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 19.45 (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί το ματς Ντόρτμουντ – Μονακό, έπειτα από εκρηξη που σημειώθηκε έξω από το λεωφορείο της Μπορούσια 
– Τραυματίστηκε ο Μαρκ Μπάρτρα
– Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο Wittbräucker (10 χιλιόμετρα από το γήπεδο της Ντόρτμουντ)
– “Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια”, τονίζουν πηγές της γερμανικής αστυνομίας
– Αποκλεισμένη η περιοχή από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Τρόμος και… μυστήριο από τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ, την ώρα που κατευθυνόταν προς το γήπεδο για το ματς με τη Μονακό. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έσκασαν τα λάστιχα του πούλμαν και έσπασαν πολλά παράθυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι από τα γυαλιά ο Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση. Δεν υπάρχει «κανένα στοιχείο» που δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο γερμανικός οργανισμός με βάση αυτές τις πηγές.

 

 

«Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στην δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.

Η Ντόρτμουντ έχει επιβεβαιώσει την έκρηξη και τον τραυματισμό του Μπάρτρα. Η γερμανική ομάδα σημειώνει ότι όλοι είναι ασφαλείς και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στο γήπεδο. 

 

 

 

 

“Οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και για το στάδιο. Παρακαλούμε να μείνετε ήρεμοι και είμαστε σε συνομιλίες με τους ιθύνοντες στο στάδιο” γράφει σε ανάρτησή της η Ντόρτμουντ!

 

“Τι προκάλεσε την έκρηξη δεν μπορούμε προς το παρόν να το γνωρίζουμε”, επεσήμανε η γερμανική αστυνομία. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε