Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τριγμοί στη Μπαρτσελόνα για το ματς με τη Λας Πάλμας! Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος

Μπαρτσελόνα Λας Πάλμας δημοψήφισμα

Καζάνι που βράζει η Μπαρτσελόνα, μετά την απόφαση να γίνει το ματς με τη Λας Πάλμας κεκλεισμένων των θυρών. Ο αγώνας ήταν στον αέρα εξαιτίας της βίας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Η βία και η τρομοκρατία στο δημοψήφισμα στην Καταλονία επηρεάζουν άμεσα και την ίδια τη Μπαρτσελόνα. Ο ματς του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Λας Πάλμας γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, όμως αυτό προκαλεί μεγαλύτερη ένταση!

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα Κάρλες Βιγιαρουμπί υπέβαλε την παραίτησή του. Το έκανε δε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή του ματς.

Ο Βιγιαρουμπί ήταν στη Μπαρτσελόνα από το 2015. Την Κυριακή (01.10.2017) έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας γιατί διαφώνησε με το να βγει η Μπάρσα στο γήπεδο.

Δεν ήταν η μοναδική αντίδραση. Ο καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός RAC1 αρνήθηκε να αναμεταδώσει το ματς!

Η πίεση της Λας Πάλμας

Η Λας Πάλμας ήθελε από την πρώτη στιγμή να γίνει το παιχνίδι. Με τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια και τις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, απειλούσε να βγει στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι θα έπαιρνε το παιχνίδι στα χαρτιά.

Και όχι μόνο αυτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει ειδική άδεια από την ισπανική Λίγκα για να έχουν στις φανέλες τους τη σημαία της Ισπανίας. Ήθελαν, είπαν, να τονίσουν την ανάγκη για ενότητα.

Η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μη γίνει το ματς. Αλλά η διοργανώτρια αρχή δεν δέχτηκε να μη γίνει το παιχνίδι. Δέχτηκε μόνο να γίνει χωρίς κόσμο.

Η συναίνεση της Μπαρτσελόνα, της ομάδας σύμβολο της Καταλονίας, να παίξει αγώνα πρωταθλήματος ενώ οι αστυνομικοί δέρνουν πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, έκανε έξω φρενών τον Βιγιαρουμπί. Και υπέβαλε την παραίτησή του.

Γιατί βγήκε να παίξει η Μπαρτσελόνα

Θα περίμενε κανείς πως η Μπάρτσα θα επέλεγε ακόμη και με τον κίνδυνο τιμωρίας να μην αγωνιστεί την ώρα που οι πολίτες της Καταλονίας δέχονται πυρά με πλαστικές σφαίρες. Η άποψη άλλων ήταν πως το να αγωνιστεί, θα ήταν ένδειξη “επανάστασης” στο “καθεστώς” της Μαδρίτης.

Δεν ήταν και το παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Η απόφαση για να αγωνιστούν οι “μπλαουγκράνα” είχε να κάνει μόνο με τους βαθμούς που θα έχανε η ομάδα.

«Θα χάναμε έξι βαθμούς. Τρεις από τον μηδενισμό κι άλλους τρεις λόγω τιμωρίας. Η Λίγκα δεν μας άφηνε να αναβάλουμε το παιχνίδι, όπως θέλαμε. Δεν μας άφησαν επιλογή. Εξετάσαμε τις επιλογές μας, μιλήσαμε με στελέχη της διοίκησης και το προπονητικό επιτελείο και αποφασίσαμε ότι το κόστος θα ήταν μεγάλο αν δεν βγαίναμε να παίξουμε. Έτσι, επιλέξαμε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών», είπε Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομένου.

Η ανακοίνωση της Μπάρτσα

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, αφού πρώτα καταδίκασε τα όσα συμβαίνουν σήμερα (1/10) στην Καταλονία, ανακοίνωσε λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, μιας και η ισπανική ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα των «μπλαουγκράνα» για αναβολή του αγώνα.

«Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει όσα λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη της Καταλονίας, με σκοπό να αποτρέψουν τους πολίτες να εξασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα και την ελεύθερη γνώμη τους.

Ως επακόλουθο το συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε ότι η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στη Λας Πάλμας, αλλά θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ακολουθώντας την απαίτηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αρνήθηκε να αναβάλει τον αγώνα».

Να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν ζέσταμα με καταλανικές εμφανίσεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις