Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τρομερή Σάκκαρη! Νίκη καριέρας κόντρα στο No 5 του κόσμου [vids]

Μαρία Σάκκαρη
ΦΩΤΟ twitter

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι σήμερα καριέρας της, στο Open της Ρώμης, αποκλείοντας από τη συνέχεια την Καρολίνα Πλίσκοβα, που βρίκσεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μία απίστευτη νίκη με 2-1 σετ και ανατροπή, σημείωσε η Μαρία Σάκκαρη στο β’ γύρο του Open της Ρώμης, κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της Ελληνίδας τενίστριας, αφού η Τσέχα πρωταθλήτρια βρισκόταν στο Νο 5 του κόσμου.

Τρομερό ματς για τη Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ (6-3), όμως κατάφερε να κάνει μία ανεπανάληπτη ανατροπή κόντρα στην Πλίσκοβα, παίρνοντας με 6-3 το δεύτερο σετ για το 1-1, πριν ολοκληρώσει το θριάμβο, σε ένα σετ θρίλερ που “έσπασε καρδιές”.

Ανατροπές, εκπληκτικές φάσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά και εντάσεις από την μεριά της 26χρονης Τσέχας πρωταθλήτριας, περιελάμβανε το “μενού”, αυτού του τρίτου σετ, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρέμεινε συγκεντρωμένη και με ψυχραιμία έκανε την έκπληξη, παίρνοντας με 7-5 τη νίκη.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Σάκκαρη απέναντι σε αθλήτρια του “top-5” και η δεύτερη κόντρα σε τενίστρια από το “top-10”, ενώ στον πρώτο γύρο του ιταλικού όπεν, απέκλεισε το Νο 15 του κόσμου, την 26χρονη Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς.

Κάπως έτσι, στον τρίτο γύρο του τουρνουά, θα έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο, αφού θα αντιμετωπίσει την νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην 30χρονη Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ, νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη, και την 27χρονη Ρουμάνα Ίρινα Μπέγκου, νο 41.

Highlights από τη σπουδαία νίκη της Σάκκαρη

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις