Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τρόμος στην πτήση της εθνικής Γκάμπια – Ποδοσφαιριστές λιποθύμησαν λόγω έλλειψης οξυγόνου

Τρόμος στην πτήση της εθνικής Γκάμπια – Ποδοσφαιριστές λιποθύμησαν λόγω έλλειψης οξυγόνου
facebook.com/GambiaFootballFederation

Η έλλειψη οξυγόνου και πίεσης στην καμπίνα έφερε σημαντικό πρόβλημα στην πτήση της εθνικής ποδοσφαίρου της Γκάμπια. Ποδοσφαιριστές της ομάδας έχασαν τις αισθήσεις τους λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του αεροπλάνου.

Η αποστολή της εθνικής ποδοσφαίρου της Γκάμπια μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ακτή Ελεφαντοστού και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ωστόσο η πτήση… διεκόπη εννέα λεπτά μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα η ομάδα να επιστρέψει στην πρωτεύουσα, Μπαντζούλ.

Κατά την προσγείωση και τους ελέγχους που έγιναν στο αεροπλάνο, διαπιστώθηκαν ότι υπήρχε έλλειψη πίεσης και οξυγόνου στην καμπίνα. Μάλιστα, κάποια από τα μέλη λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης και στη συνέχεια έλαβαν τις πρώτες βοήθειες. Δύο από τους ποδοσφαιριστές της αποστολής βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να προσπαθούν να τους καθησυχάσουν μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσαν.

Ο ποδοσφαιριστής, Σάιντι Γιάνκο, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Instagram ότι κάποιοι από τους επιβάτες υποφέρουν από “ισχυρούς πονοκεφάλους και ακραία ζάλη”.

Απ’ τη μεριά του, ο Βέλγος προπονητής της Γκάμπια, Τομ Σεντφιέ, δήλωσε στη Nieuwsblad: «Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει. Αποκοιμηθήκαμε όλοι γρήγορα. Κι εγώ το ίδιο. Είχα σύντομα όνειρα για το πώς τελείωσε η ζωή μου. Πραγματικά και αληθινά. Μετά από εννέα λεπτά ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει, επειδή δεν υπήρχε παροχή οξυγόνου. Ορισμένοι παίκτες δεν ξύπνησαν αμέσως μετά την προσγείωση. Παραλίγο να πάθουμε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Saidy Janko (@saidyjanko22)

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις