Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Τσάβι: «Στην Μπαρτσελόνα δεν απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο»

Τσάβι: «Στην Μπαρτσελόνα δεν απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Τσάβι μίλησε στους Ισπανούς δημοσιογράφους για την απόφαση που πήρε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, με τον 44χρονο τεχνικό να υπογραμμίζει τις δυσκολίες που έχει ο «μπλαουγκράνα» πάγκος.

Ο Τσάβι μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν φεύγει από την Μπαρτσελόνα λόγω κάποιου προβλήματος ψυχικής υγείας ή κριτικής, αλλά επειδή δεν έχει πετύχει τους στόχους της ομάδας, με τον ίδιο μάλιστα να ρίχνει τα βέλη του για την αντιμετώπιση της Ρεάλ Μαδρίτης από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

«Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, πρέπει να φύγεις. Την πρώτη χρονιά ήμασταν δεύτεροι, η δεύτερη ήταν πολύ καλή και την τρίτη οι προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν. Είναι θέμα αποτελεσμάτων, το ποδόσφαιρο είναι έτσι.

Και γι’ αυτό αποφάσισα να φύγω στις 30 Ιουνίου, όχι λόγω κριτικής από τον Τύπο ή προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως ειπώθηκε. Οι προσδοκίες δεν ικανοποιήθηκαν και ο σύλλογος χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης», τόνισε.

«Δεν μπορέσαμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Μας έλειψε αυτό, ειδικά αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι μας έλειψε η συνέχεια. Ελπίζουμε να παλέψουμε για τους δύο εναπομείναντες τίτλους. Εκτός Ισπανίας εκτιμούν πολύ τη δουλειά μας. Και επίσης οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Όλοι οι προπονητές μας κάνουν κομπλιμέντα ως επιτελείο. Όλοι, ακόμα και εκτός Ισπανίας. Αλλά όχι εδώ στην Ισπανία. Νομίζω ότι κάναμε καλά δουλειά και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.

Ο Τσάβι κατήγγειλε την πίεση που ασκεί «κάθε εβδομάδα» στους διαιτητές η Ρεάλ Μαδρίτης, πιστεύοντας ότι αυτό «διαστρέβλωνε» το πρωτάθλημα:
«Είπα ότι δεν μου αρέσει που προσπαθούν να επηρεάσουν τους διαιτητές και ότι το κάνουν κάθε εβδομάδα, δεν μου αρέσει αυτό», τόνισε ο Τσάβι.

«Συμφωνώ 100% με όσα είπε ο πρόεδρος (Είναι κρίμα αυτό που συνέβη κόντρα στην Αλμερία. Όλος ο κόσμος το είδε και αντ’ αυτού λένε ότι οι διαιτητές ευνοούν την Μπαρτσελόνα), είναι μια πραγματικότητα. Το είπε ο Σιμεόνε, έτσι δεν είναι; Δεν είμαστε ανόητοι. Ο καθένας μπορεί να το δει. Η υπόθεση Νεγκρέιρα δεν μας βοήθησε καθόλου και έτσι είναι, είναι πραγματικότητα.

Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», παραδέχθηκε και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση εάν έχει βαρεθεί το ποδόσφαιρο:
«Όχι, τι λες; Δεν είναι κούραση, δεν είναι ψυχική υγεία. Είμαι πολύ καλά.

Ποιος ξέρει τον σύλλογο καλύτερα από εμένα; ​​Λίγοι. Απλώς αισθάνομαι ότι πρέπει να φύγω στις 30 Ιουνίου γιατί είναι ό,τι καλύτερο για τον σύλλογο, αλλά θα συνεχίσω να βλέπω ποδόσφαιρο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις