Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τσέφεριν: «Το νέο Champions League είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ευρωπαϊκής Super League»

Τσέφεριν: «Το νέο Champions League είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ευρωπαϊκής Super League»

Ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είπε ότι το νέο Champions League είναι «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ευρωπαϊκής Super League» κι εκτίμησε ότι η αποτροπή αυτής της διοργάνωσης, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της θητείας του.

«Το κλειδί για όλα ήταν να καταφέρουμε να αποτρέψουμε, σε δύο, τρεις μέρες, αυτή την τρελή ιδέα της λεγόμενης ευρωπαϊκής Super League, που θα σήμαινε την ολοκληρωτική καταστροφή του ποδοσφαίρου, το τέλος του ευρωπαϊκού μοντέλου αθλητισμού», δήλωσε ο Τσέφεριν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο της Σλοβενίας, STA.

Ο 54χρονος Σλοβένος, εξήγησε ότι η μεταρρύθμιση του Champions League, που εγκρίθηκε την Τρίτη από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στη Βιέννη, αντιπροσωπεύει το οριστικό τέλος για το έργο της ευρωπαϊκής Super League. «Αυτό ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Το φέρετρο προετοιμάστηκε πολύ νωρίτερα, αλλά τώρα έπρεπε να το κλείσουμε εντελώς», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη μετά το τέλος του Συνεδρίου της UEFA την Τετάρτη, ο Τσέφεριν διαβεβαίωσε ήδη ότι «η Super League έχει τελειώσει μια για πάντα, για τουλάχιστον 20 χρόνια».

Από τη σεζόν 2024-25, το Champions League θα έχει 36 συλλόγους, τέσσερις περισσότερους από τώρα: «Οι μεγάλες ομάδες θα παίξουν περισσότερα παιχνίδια με τις μεγάλες, αλλά και με τις μέτριες ομάδες. Οι μέτριες θα παίξουν και με άλλες στην κατηγορία τους και θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν», συνόψισε.

«Αυτό το σύστημα θα είναι πιο ενδιαφέρον από το τρέχον αφού θα είναι δύσκολο να φανεί ποιος θα συνεχίσει», συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας τη φήμη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να «μετακομίσει» στην ασιατική συνομοσπονδία προέρχεται, κατά τη γνώμη του Τσέφεριν, «από κάποιον πολιτικό και όχι από τη ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, αφού αυτό θα σήμαινε ότι θα πάει το ρωσικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις