Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 1-0: Ο Πούλισικ επανέφερε την ηρεμία για το Champions League

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 1-0: Ο Πούλισικ επανέφερε την ηρεμία για το Champions League
Reuters

Η Τσέλσι κέρδισε εντός έδρας τη Γουέστ Χαμ με 1-0, στο λονδρέζικο ντέρμπι της 34ης αγωνιστικής στην Premier League και εδραιώθηκε στις θέσεις που δίνουν ένα εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου. Ο Πούλισικ «λύτρωσε» τους «μπλε» στο 90’, τρία λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι του Ζορζίνιο.

Η Τσέλσι «κλειδώνει» τη συμμετοχή της στο Champions League Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να υψώσει… τείχος μπροστά από την εστία της στην έδρα των «μπλε», αλλά ηττήθηκε στο 90’ από το τέρμα του Κρίστιαν Πούλισικ από ασίστ του Μάρκος Αλόνσο (1-0). Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός επιθετικός μπήκε στο ματς στο 76’.

Τρία λεπτά πριν από το γκολ του Πούλισικ, ο Ζορζίνιο απέτυχε να σκοράρει μσε εκτέλεση πέναλτι, με τον Φαμπιάνσκι να μπλοκάρει τη μπάλα εύκολα. Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Ντόουσον με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Έτσι, μια αγωνιστική μετά την εντός έδρας ήττα της από την Άρσεναλ, η Τσέλσι έφτασε τους 65 βαθμούς και παραμένει… μάλλον αδιάφορη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να μπορεί να φτάσει τους δυο προπορευόμενους, αλλά και να απειληθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- από τις ομάδες που «μάχονται» για το ποια θα πάρει την 4η και το τελευταίο «εισιτήριο» για το Champions League.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Μπέρνλι βγήκε από τη ζώνη υποβιβασμού, επικρατώντας της Γουλβς με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 64’ από τον Ματέι Βίντρα. Τέλος, η Μπράιτον προηγήθηκε 2-0 της Σαουθάμπτον στο Φάλμερ, όμως οι «Άγιοι» κατάφεραν να επιστρέψουν και να πάρουν το βαθμό (2-2).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις