Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσέλσι – Πόρτο: Η γκολάρα των «δράκων» ήρθε πολύ αργά (video)

Τσέλσι – Πόρτο: Η γκολάρα των «δράκων» ήρθε πολύ αργά (video)
Reuters

Το θέαμα δεν ήταν επιπέδου προημιτελικού Champions League. Η Πόρτο πήρε τη νίκη (1-0) στην «έδρα» της Τσέλσι, με γκολάρα στις καθυστερήσεις, αλλά οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που… χαμογέλασαν καθώς πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά το υπέρ τους 2-0 στο πρώτο ματς του «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης.

Το μόνο που πιθανότατα μένει σε όλους μετά από αυτό το ματς είναι η γκολάρα που μπήκε στο 90+4’, αλλά και το γεγονός πως για δεύτερη σερί σεζόν, ομάδα του Τούχελ θα βρεθεί και πάλι στα ημιτελικά του Champions League (πέρυσι, η Παρί έφτασε μέχρι τον τελικό). Μετά από έναν… μέτριο αγώνα, η Πόρτο νίκησε την τυπικά γηπεδούχο Τσέλσι με 1-0, αλλά η πρόκριση πήγε στους Λονδρέζους, μετά και τη νίκη που είχαν πάρει στο πρώτο ματς (2-0).

Η Πόρτο δεν είχε επιλογή να μπει… συντηρητικά στην έδρα της Τσέλσι και πίεσε πολύ ψηλά, σχεδόν στα 2/3 του γηπέδου, δυσκολεύοντας πολύ τους Λονδρέζους. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να δώσουν περισσότερο βάρος ψάχνει την κόντρα στο ανοικτό γήπεδο, κρατώντας με σχετική ευκολία το «μηδέν» στην άμυνα τους.

Οι «γηπεδούχοι» δεν πήραν ρίσκο στο πρώτο μέρος, η Πόρτο είχε καλύτερη παρουσία και στο 39’ δημιούργησε την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους. Ο Κορόνα κέρδισε μια μάχη με τον Τσίλγουελ στο ύψος της περιοχής, το σουτ του όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε δραματικά στην επανάληψη. η Τσέλσι είδε τον Μπεμπά να διώχνει το σουτ του Μάουντ με προβολή (57’), ενώ στο 65’ είχαμε την πρώτη τελική σε εστία (!) με τον Μεντί να πιάνει την κεφαλιά του Ταρέμι.

Η Πόρτο πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό, λόγω της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων. Το ματς κύλησε προς το φινάλε του, στο 90+2’ ο Πούλισικ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, για να έρθει δυο λεπτά μετά η γκολάρα του Ταρέμι που έδωσε το “διπλό” στην Πόρτο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις