Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τσέλσι – Ρεάλ: «Πάτησαν» τους Μαδριλένους οι Λονδρέζοι, αγγλικός εμφύλιος στον τελικό του Champions League

Τσέλσι – Ρεάλ: «Πάτησαν» τους Μαδριλένους οι Λονδρέζοι, αγγλικός εμφύλιος στον τελικό του Champions League

Την πρόκριση της στον τελικό του Champions League πανηγύρισε η Τσέλσι. Δίχως να αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, οι Λονδρέζοι επικράτησαν εντός έδρας της Ρεάλ με 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, έκλεισαν θέση στον τελικό, όπου τους περιμένει η Σίτι.

Αγγλική υπόθεση ο φετινός τελικός του Champions League, ο οποίος έχει φαβορί και δεν είναι άλλο από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Στην Κωνσταντινούπολη θα δούμε έναν “αγγλικό” τελικό για τρίτη φορά στην ιστορία του Champions League, μετά το 2008 (Μόσχα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι) και το 2019 (Μαδρίτη, Λίβερπουλ-Τότεναμ), με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να επιστρέφει για τρίτη φορά στον τελικό, 9 χρόνια μετά το θρίαμβό της επί της Μπάγερν Μονάχου (2012) στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.

Η Τσέλσι ήταν εξαιρετική και στη ρεβάνς, με τον Τούχελ να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το αήττητο σερί του κόντρα στη Ρεάλ του Ζιντάν (2 νίκες, 4 ισοπαλίες) και να παίρνει κι ο ίδιος θέση στον τελικό, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την περσινή παρουσία του με την Παρί Σεν Ζερμέν στο “Ντα Λουζ” ενάντια στην Μπάγερν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πάλεψε για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο πρώτο μέρος, αλλά ο Μεντί σταμάτησε δύο φορές τον Μπενζεμά με απίστευτες επεμβάσεις. Αντίθετα, ο ο Βέρνερ νίκησε τον Κουρτουά στο 28′ με κεφαλιά σε… κενή εστία, έπειτα από το αρχικό πλασέ του Χάβερτς, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ρεάλ.

Οι Λονδρέζοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες με τον Χάβερτς (νέο δοκάρι στο 59΄), τον Μάουντ και τον Πούλισικ. Στο 85΄, ωστόσο, «καθάρισαν» τη νίκη και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό, με το πλασέ του Μάουντ, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Πούλισικ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88′ Τζέιμς), Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (88′ Ζιγές), Χάβερτς (90+4′ Ζιρού), Βέρνερ (67′ Πούλισικ)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο, Ράμος, Μεντί (63′ Βαλβέρδε), Μόντριτς, Καζεμίρο (76′ Ροντρίγκο), Αζάρ (89′ Ντίαθ), Μπενζεμά, Βινίσιους (63′ Ασένσιο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις