Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τσιτσιπάς: «Η καριέρα κάθε αθλητή έχει περισσότερες δυσκολίες από χαρές»

Τσιτσιπάς: «Η καριέρα κάθε αθλητή έχει περισσότερες δυσκολίες από χαρές»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από το Australian Open, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Φριτζ με 3-1 σετ, με τον Έλληνα αθλητή να υπογραμμίζει πως οι δυσκολίες είναι περισσότερες από τις χαρές για κάθε επαγγελματία αθλητή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ήταν καλός απέναντι στον Φριτζ και μοιραία ηττήθηκε 3-1 στα σετ(7-6, 5-6, 6-3, 6-3), μένοντας εκτός από τα προημιτελικά του Australian Open.

Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει ορατό τον κίνδυνο να μείνει εκτός πρώτης 10αδας στην Παγκόσμια κατάταξη(τώρα βρίσκεται στο Νο7), κάτι που έχει να συμβεί από τον Φλεβάρη του 2019.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε πως στον αθλητισμό υπάρχουν οι άσχημες στιγμές οι οποίες είναι περισσότερες από τις ευχάριστες, με τον ίδιο μάλιστα να αναφέρει πως θέλει να συγκεντρώσει πόντους για να μπορέσει να μείνει στο Top10 της κατάταξης.

Τα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά

«Δεν είναι αρνητικό συναίσθημα. Είναι ένα αίσθημα εξέλιξης, αλλαγής, που είναι σταθερό. Η αλλαγή είναι πάντα συνεχής.

Μια μέρα είσαι στο τop 10, την άλλη δεν είσαι πια εκεί, οπότε πρέπει να συνεχίσεις να εργάζεσαι και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ανθίσει μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αναζητήσει όλες αυτές τις στιγμές που έχουν λειτουργήσει για εσένα τα τελευταία χρόνια, δώσε του μια άλλη ευκαιρία κάθε φορά
Είναι οδυνηρό και οι στιγμές δόξας δεν είναι τόσες πολλές.

Υπάρχουν πολύ περισσότερες στιγμές στην καριέρα σου που είναι οδυνηρές και δύσκολες να τις αντιμετωπίσεις, βάσανα και όλα αυτά, παρά στιγμές δόξας και επιτυχίας. Αυτά είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτό που ζει ένας τενίστας σε ετήσια βάση.

Μακάρι να μπορούσα να συγκεντρώσω πόντους, να ανακαλύψω τι είναι καλύτερο για μένα. Δεν υπήρχαν πολλά για τα οποία μπορούσα να δουλέψω διανοητικά και να οραματιστώ όταν έπαιζα τον αγώνα, γιατί ήταν απλώς ένα σερβίς ή μια εξαιρετική επιστροφή. Ήταν ένα τέτοιο ματς.

Μακάρι να μπορούσα να βρω έναν τρόπο να μπαίνω σε αυτά τα ράλι περισσότερο και να αλλάζω τη δυναμική κερδίζοντας ράλι αντί απλώς να υπερασπιστώ το δρόμο μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις