Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Μαρτίνεθ: Με διαφορά κλάσης στον τρίτο γύρο του Roland Garros ο Στέφανος

Τσιτσιπάς – Μαρτίνεθ: Με διαφορά κλάσης στον τρίτο γύρο του Roland Garros ο Στέφανος
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με μπρέικ στα δύο πρώτα σετ, αλλά με διαφορά κλάσης, επικράτησε άνετα με 3-0 (6-3, 6-4, 6-3) του Πέδρο Μαρτίνεθ, στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έκανε και το καλύτερό του παιχνίδι κόντρα στον Ισπανό, Νο 103 του κόσμου, όμως η ποιότητά του ήταν αρκετή για να τον στείλει με… περίπατο στον τρίτο γύρο του γαλλικού Γκραν Σλαμ.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε “κρύος” στο ματς και επέτρεψε στον Μαρτίνεθ να κάνει πρώτος ένα μπρέικ για να πάρει το προβάδισμα με 3-2 γκέιμ στο πρώτο σετ. Ακολούθησε όμως μια επιβλητική “απάντηση” από τον Έλληνα αθλητή, αφού με δύο δικά του μπρέικ, έκανε ένα 4-0 σερί για να κλείσει το πρώτο σετ με 6-3 και να προηγηθεί με 1-0 στο ματς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε πίσω στο σκορ και στο δεύτερο σετ, αφού ο Μαρτίνεθ με νέο μπρέικ έκανε το 3-0 στο ξεκίνημα. Ο Τσιτσιπάς δεν αγχώθηκε και κατάφερε να επανέλθει ξανά, ενώ έφθασε και σε θέση να σερβίρει για το σετ με δεύτερο δικό του μπρέικ. Το 2-0 ήρθε έτσι με 6-4 στα γκέιμ.

Το τρίτο σετ ήταν ακόμη πιο… τρελό, με τον Στέφανο να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα με δύο μπρέικ, αλλά τον Ισπανό να μην τα παρατά και να μειώνει σε 5-3, πριν κλείσει το ματς με τρίτο δικό του μπρέικ ο Τσιτσιπάς στο τελευταίο σετ του αγώνα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε έτσι στον τρίτο γύρο του Roland Garros, όπου και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον 36χρονο Τζον Ίσνερ, στο θεωρητικά πρώτο δύσκολο παιχνίδι του στο τουρνουά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις