Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ: Για να γίνει «πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο

Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ: Για να γίνει «πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο
Reuters

«Super» τελικός στο ATP Masters 1000 Rolex Monte Carlo μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Αντρέι Ρούμπλεφ (15:30, NewsIt.gr, COSMOTE SPORT 6 HD). Τον πρώτο τους Masters τίτλο ψάχνουν οι δυο αθλητές.

Ημέρα τελικού! Στέφανος Τσιτσιπάς και Αντρέι Ρούμπλεφ, δυο τενίστες της ίδιας γενιάς, κοντράρονται το μεσημέρι στον μεγάλο αγώνα του τουρνουά Masters 1000 του Μόντε Κάρλο, με σκοπό να το… σηκώσουν.

Ο Ρούμπλεφ μπαίνει με τεράστια αυτοπεποίθηση στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του (πρώτο σε 1000 τουρνουά της ATP), έχοντας αποκλείσει σε αυτή τη… διαδρομή τον Ράφα Ναδάλ (στα προημιτελικά) και θα επιχειρήσει να είναι αυτός που θα καταλήξει στο τέλος του ματς, με τον παρθενικό τίτλο Masters στα χέρια.

Απ’ τη μεριά του, ο Τσιτσιπάς (No 5 της παγκόσμιας κατάταξης) θα προσπαθήσει να εκπληρώσει ένα μεγάλο του στόχο με την κατάκτηση του πρώτου ATP 1000 στην καριέρα του. Αυτός θα είναι ο 14ος τελικός για τον Τσιτσιπά στο ATP Tour, διεκδικώντας τον 6ο και δεύτερο σημαντικότερο τίτλο του, μετά το ATP Finals το 2019.

Ο 23χρονος Ρώσος έχει ήδη κατακτήσει φέτος έναν τίτλο, στο τουρνουά του Ρότερνταμ, όπου στον ημιτελικό είχε νικήσει τον Τσιτσιπά 6-3, 7-6. Θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, 9ο συνολικά (8-2 σε τελικούς), στον 11ο τελικό του. Αξίζει να σημειωθεί, πως μετράει 7 διαδοχικές νίκες σε τελικούς.

Να αναφέρουμε ότι ο Ρούμπλεφ εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά στην καριέρα του. Θα αφήσει πίσω του τον Ρότζερ Φέντερεερ, στο Νο.8.

Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι έξι φορές στο πλαίσιο του ATP Tour και έχουν μοιραστεί από τρεις νίκες. Έχουν συναντηθεί άλλη μία φορά σε τελικό, πέρυσι στο Αμβούργο, όπου ο Ρούμπλεφ επικράτησε με 6-4, 3-6, 7-5 (χωμάτινη επιφάνεια).

Ο Τσιτσιπάς είχε πάρει τη ρεβάνς σε χωμάτινη επιφάνεια, με μια μεγαλειώδη εμφάνιση στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου επιβλήθηκε του Ρώσου με 7-5, 6-2, 6-3 (αυτές είναι οι μοναδικές τους «μάχες» στη συγκεκριμένη επιφάνεια).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις