Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ: «Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος – Πρώτος τίτλος σε Masters 1000

Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ: «Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος – Πρώτος τίτλος σε Masters 1000
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε με… περίπατο τον πρώτο του τίτλο σε Masters 1000, αφού επικράτησε άνετα με 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Αντέι Ρούμπλεφ στο Μόντε Κάρλο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από το Νο8 του κόσμου και με τρία μπρέικ στο ματς, πανηγύρισε το κορυφαίο τρόπαιο της καριέρα του μέχρι σήμερα. Ο Τσιτσιπάς (Νο5) βρέθηκε έτσι και στην πρώτη θέση του Race της σεζόν στο παγκόσμιο τένις.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να κρατήσει με δυσκολία το πρώτο σέρβις γκέιμ του, αλλά αμέσως μετά έκανε ο ίδιος το μπρέικ στον Ρούμπλεφ και πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο ματς. Ο Στέφανος βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο μπρέικ, χωρίς να τα καταφέρει, αλλά διατήρησε εύκολα τα δικά του σερβίς και πανηγύρισε το 1-0 στο παιχνίδι.

 

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τους δύο αθλητές να κρατούν με δυσκολία τα πρώτα σερβίς τους, αλλά τον Τσιτσιπά να κάνει μπρέικ στην πρώτη του ευκαιρία, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1.

 

Ο Στέφανος έπρεπε στη συνέχεια να κρατήσει απλώς το σερβίς του και με την ψυχολογία υπέρ του, δεν απειλήθηκε καν, με τον Ρούμπλεφ να μην έχει ούτε μπρέικ πόιντ μέχρι το τέλος και το Νο5 του κόσμου να “κλείνει” με δικό του δεύτερο μπρέικ το σετ, στο 6-3.

Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν τίτλο σε 1000άρι τουρνουά και βρέθηκε στην πρώτη θέση του Race για τη φετινή σεζόν του παγκόσμιου τένις.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις