Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Τυφώνας” Τσιτσιπάς – Διέλυσε Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στους “8” του Roland Garros

“Τυφώνας” Τσιτσιπάς – Διέλυσε Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στους “8” του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Roland Garros. Διέλυσε τον Ντιμιτρόφ κι ετοιμάζεται για Ρούμπλεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός σ’ ακόμα ένα παιχνίδι στο φετινό του Roland Garros. Ο Έλληνας τενίστας “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες και τον Ντιμιτρόφ (3-0) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά στο Παρίσι.

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε ουσιαστικά μόνο στο δεύτερο σετ, το οποίο κρίθηκε στο τάι μπρέικ, καθώς στο πρώτο και το τρίτο σετ έκανε… πάρτι, αναγκάζοντας τον Βούλγαρο τενίστα να υποταχθεί στον ρυθμό του.

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο είναι ο Ρούμπλεφ, ο οποίος νίκησε δύσκολα με 3-1 τον Φούτσκοβιτς. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στον τελικό του Αμβούργου, αμέσως πριν το Roland Garros.

Ο αγώνας:

Ο Τσιτσιπας ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο σετ, πέτυχε τα απαραίτητα break και λεφτά σε μετά από 42 λεπτά αγώνα στην κατάκτηση του με 6-3.

Ο Ντιμιτροφ ήταν πιο ανταγωνιστικός στο δεύτερο σετ, αναγκάζοντας τον Τσιτσιπά να το διεκδικήσει στο τάι μπρέικ φτάνοντας δύσκολα στο 6-6 (για πρώτη φορά στο φετινό Roland Garros). Εκεί ο Έλληνας τενίστας άντεξε στην… πίεση της στιγμής και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με αρκετό άγχος (11-9).

Όσον αφορά το τρίτο σετ, το “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες (6-2), κάνοντας δύο μπρέικ στο σερβίς του Ντιμιτρόφ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις