Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζένι Ερμόσο στο δικαστήριο: «Δεν υπήρχε συναίνεση στο φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες»

Τζένι Ερμόσο στο δικαστήριο: «Δεν υπήρχε συναίνεση στο φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες»
ΦΩΤΟ Reuters

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, βρέθηκε στο δικαστήριο για την καταγγελία της προς τον πρώην πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος και τη φίλησε στο στόμα, την ώρα της απονομής του τροπαίου στο Μουντιάλ γυναικών.

Στην πολυαναμενόμενη ακρόασή της, η Ερμόσο υποστήριξε ότι ο Ρουμπιάλες «δεν είχε συναίνεση σε καμία στιγμή» για το φιλί που της έδωσε, σημειώνοντας ότι έπεσε θύμα «παρενόχλησης» από τον ίδιο και τη συνοδεία του μετά τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε με την Ισπανία στο Μουντιάλ γυναικών του Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα να αλλάξει τη ζωή της «δημιουργώντας μια κατάσταση αναταραχής και θλίψης».

Ο Ρουμπιάλες κατηγορείται πλέον για σεξουαλική επίθεση, με βάση τη νομοθεσία στην Ισπανία. Μετά από μια πρόσφατη μεταρρύθμιση του Ισπανικού Ποινικού Κώδικα, ένα μη συναινετικό φιλί μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση, μια εγκληματική κατηγορία που συγκεντρώνει όλα τα είδη σεξουαλικής βίας. Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι ποινές που πρόκειται να επιβληθούν στον Ρουμπιάλες κυμαίνονται από πρόστιμο έως τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Η Ερμόσο έφτασε λίγο πριν τις 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) στο εθνικό δικαστήριο της Μαδρίτης, φορώντας ένα μακρύ γκρι παλτό. Χαμογελώντας, έκανε ένα μικρό νεύμα στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο κτίριο, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις