Site icon NewsIT

Τζέρε – Τσιτσιπάς 0-2: Στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας

14.04.2022 | 15:57
Τζέρε – Τσιτσιπάς 0-2: Στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας

Tennis - ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters - Monte-Carlo Country Club, Roquebrune-Cap-Martin, France - April 14, 2022 Greece's Stefanos Tsitsipas in action during his third round match against Serbia's Laslo Dere REUTERS/Denis Balibouse

Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε δύσκολα του Λάσλο Τζέρε με 2-0 σετ (5-7, 5-7) και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μουσέτι – Σβάρτσμαν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο χώμα, τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Σέρβο τενίστα, ο οποίος είναι επίσης πολύ καλός στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να μη δέχτηκε ούτε ένα μπρέικ, ωστόσο δυσκολεύτηκε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες πηγαίναν χέρι-χέρι μέχρι το 5-5. Την κατάλληλη στιγμή, ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5 και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τζέρε, παίρνοντας το σετ με 7-5.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο σετ, μόνο που αυτή τη φορά ο Σέρβος τενίστας κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ (6-6).

Εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε την ανωτερότητα του, κάνοντας ό,τι ήθελε στον Τζέρε. Κατάφερε να κάνει πολύ γρήγορα δύο μίνι μπρέικ και να προηγηθεί με 5-0 (!). O Σέρβος προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 5-1, ωστόσο ο Τσιτσιπάς τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι (7-1), σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε πέρυσι το τουρνουά του Μόντε Κάρλο κι έκανε ακόμα ένα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου, όντας το φαβορί για το τρόπαιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version