Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν για καταδική της Μπρίτνεϊ Γκράινερ : «Απαράδεκτη απόφαση – Να απελευθερωθεί άμεσα»

Τζο Μπάιντεν για καταδική της Μπρίτνεϊ Γκράινερ : «Απαράδεκτη απόφαση – Να απελευθερωθεί άμεσα»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αμέσως μετά την απόφαση του Ρωσικού δικαστηρίου για την  καταδίκη της Αμερικανίδας σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε εννέα χρόνια φυλάκιση πήρε θέση, δηλώνοντας πως η απόφαση ήταν «απαράδεκτη» και κάλεσε τη Μόσχα να την αφήσει ελεύθερη.

Η καταδίκη της Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε 9 χρόνια φυλάκιση, έφερε εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν να κατηγορεί τη Ρωσία για την άδικη κράτηση, όπως την χαρακτήρισε της Αμερικανίδας αθλήτριας.

Να σημειωθεί ότι η υπερασπιστική γραμμή της Γκράινερ κατέθεσε έφεση εναντίον της απόφασης, ισχυριζόμενη ότι δεν λήφθηκαν υπόψιν όλα τα στοιχεία στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου

«Σήμερα, η Αμερικανίδα πολίτης, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, έλαβε ποινή φυλάκισης που είναι ακόμη μια υπενθύμιση αυτού που γνώριζε ήδη ο κόσμος: η Ρωσία αδίκως κρατά την Μπρίτνεϊ» ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του και συνέχισε:

«Είναι απαράδεκτο και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως, για να είναι με τη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τους συμπαίκτες της».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις