Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζόκοβιτς για Κύργιο: «Είμαι χαρούμενος που είναι στον τελικό του Wimbledon»

Τζόκοβιτς για Κύργιο: «Είμαι χαρούμενος που είναι στον τελικό του Wimbledon»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Καμ Νόρι και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon, όπου θα συναντήσει τον Νικ Κύργιο.

Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας μίλησε για τη σχέση του με τον ιδιόρρυθμο Ελληνόαυστραλό και τόνισε ότι δεν ήταν μεγάλη έκπληξη η συμμετοχή του δεύτερου στον τελικό.

«Δεν μπορώ να το πω bromance ακόμα, αλλά σίγουρα έχουμε μια καλύτερη σχέση από αυτή που είχαμε πριν τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Όταν περνούσα δύσκολα στην Αυστραλία, ήταν ένας από τους ελάχιστους παίκτες που βγήκαν και με στήριξαν δημόσια. Είναι κάτι που ειλικρινά εκτιμώ. Και τον σέβομαι πολύ γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Όσο για το αν περίμενε ότι θα ήταν στον τελικό Κύργιο, ο Τζόκοβιτς απάντησε: «Είναι κατά έναν τρόπο έκπληξη, εξαιτίας του ranking του. Δεν έχει ξαναφτάσει σε τελικό Grand Slam, οπότε δεν ήταν πολλοί αυτοί που του έδιναν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει εδώ. Μεταξύ των παικτών, νομίζω ότι πάντα ξέραμε πόσο επικίνδυνος είναι, ειδικά στο χορτάρι, λόγω του παιχνιδιού του, λόγω της αυτοπεποίθησής του και γιατί είναι ολοκληρωμένος παίκτης.

Πνευματικά φαίνεται ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όσο περνάει ο χρόνος, βέβαια, ωριμάζεις, καταλαβαίνεις τι χρειάζεσαι για να γίνεις όσο το δυνατόν καλύτερος. Αυτές είναι οι περιστάσεις τις οποίες λατρεύει, η μεγάλη σκηνή.

Κατά συνέπεια, δεν είναι μεγάλη έκπληξη για μένα που είναι εδώ. Ειλικρινά, ως φίλαθλος είμαι χαρούμενος που είναι στον τελικό, γιατί έχει τόσο ταλέντο. Όλοι τον εγκωμίαζαν όταν ήρθε στο tour, περίμεναν μεγάλα πράγματα από εκείνον.

Φυσικά, ξέρουμε τι συνέβη μετά σε εκείνον ψυχολογικά, συναισθηματικά. Εντός και εκτός court, πολλά πράγματα του αποσπούσαν την προσοχή και δεν ήτα σταθερός. Για την ποιότητα που έχει ως παίκτης, εδώ χρειάζεται να είναι και αξίζει να είναι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις