Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος: «Επικοινωνία με Ιτούδη για το Eurobasket» – Τι θα γίνει με τον προπονητή στα «παράθυρα»

Βαγγέλης Λιόλιος: «Επικοινωνία με Ιτούδη για το Eurobasket» – Τι θα γίνει με τον προπονητή στα «παράθυρα»
Intime.gr

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα, του νέου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στον Δημήτρη Ιτούδη – Τι θα γίνει στα «παράθυρα» πρόκρισης.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε πως η ΕΟΚ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δημήτρη Ιτούδη για να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket 2022.

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναφορικά με τον κόουτς της «γαλανόλευκης» στα «παράθυρα», ο κ. Λιόλιος ανέφερε πως αυτός θα επιλεχτεί μέσα από έναν διάλογο μεταξύ του ΔΣ της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού προπονητή.

Όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος για τον προπονητή της Εθνικής:

«Η πρότασή μου στο ΔΣ, γιατί έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία μαζί του, θα είναι να είναι ομοσπονδιακός προπονητής για το Eurobasket ο κ. Ιτούδης. Έχουν γίνει όλες οι διεργασίες, ελπίζουμε να το κατανοήσει και η ΤΣΣΚΑ, και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι διχασμένο κι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα που όλοι τα βλέπουμε και τα κατανοούμε. Εμείς ως ΕΟΚ είμαστε υπέρ της ένωσης κι αυτό θα επιδιώξουμε.

Είμαστε όμως ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή οι προπονητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα παράθυρα. Θα ήταν εντυπωσιακό, πραγματικά, μια ομάδα να άφηνε τον προπονητή της στα παράθυρα. Έτσι, επειδή η Εθνική είναι μια ολότητα, δεν χωρίζεται σε παράθυρα και τελικές φάσεις, το ποιος θα αναλάβει προπονητής στα παράθυρα θα είναι από έναν διάλογο μεταξύ του ΔΣ της ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού προπονητή. Η Εθνική είναι μια ολότητα και μια συνέχεια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις