Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος: «Φάρος της νέας γενιάς ο Αντετοκούνμπο, μίλησα με Γκάλη και Γιαννάκη»

Βαγγέλης Λιόλιος: «Φάρος της νέας γενιάς ο Αντετοκούνμπο, μίλησα με Γκάλη και Γιαννάκη»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και την ενδεχόμενη αξιοποίηση των Νίκου Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Βαγγέλης Λιόλιος, κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου ως πρόεδρος της ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος χαρακτήρισε… φαν της Εθνικής τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος με την αλλαγή που υπήρξε στην Ομοσπονδίας, αναφέροντας: “Πήρε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και δεν πέρασε καν από την Ομοσπονδία το καλοκαίρι. Αυτό τα λέει όλα”.

Παράλληλα, μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με τις θρυλικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη, τονίζοντας: “Θα χαρούμε πολύ αν όλοι αυτοί οι φάροι μαζί ανοίξουν ταυτόχρονα”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είχαμε επαφή, βρεθήκαμε και επικοινωνήσαμε. Είναι fan της Εθνικής, πιο fan από όλους μας. Είναι γεννημένος νικητής και η Εθνική ομάδα που θα γίνει θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που θα είμαστε περήφανοι γι’ αυτή. Είναι ενθουσιασμένος με τη συνολική εξέλιξη. Φανταστείτε ότι βγήκε MVP και πήρε πρωτάθλημα, αλλά δεν πέρασε καν από την ομοσπονδία. Αυτό λέει πολλά, σε πολλά επίπεδα. Είναι ταπεινός, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις τόσο ψηλά και να μείνεις ταπεινός. Η προσωπικότητά του είναι που τον ξεχωρίζει. Μας κάνει περήφανους που γυρίζει παντού με την ελληνική σημαία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση. Κάποτε ήταν ο Γκάλης που μας ενέπνευσε όλους. Το είπε χθες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ότι ο Γκάλης έδωσε τη σκυτάλη στον Σπανούλη κι αυτός σε εκείνον. Ο Γιάννης είναι φάρος και ο φάρος στις ζωές μας είναι ένας».

Για το αν θα αξιοποιηθούν Γκάλης και Γιαννάκης: «Είχα επικοινωνία με τον Νίκο Γκάλη και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η ομοσπονδία ενώνει και είναι ανοιχτή σε φάρους. Και θα χαρούμε πολύ αν όλοι αυτοί οι φάροι μαζί ανοίξουν ταυτόχρονα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις