Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος για τα ban σε ΑΕΚ και Άρη: «Ξεφτιλιζόμαστε ως χώρα στο εξωτερικό»

Βαγγέλης Λιόλιος για τα ban σε ΑΕΚ και Άρη: «Ξεφτιλιζόμαστε ως χώρα στο εξωτερικό»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος χτύπησε αρκετές φορές το χέρι στο τραπέζι, δείχνοντας τον εκνευρισμό του για όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ και έκανε ειδική αναφορά στα ban της ΑΕΚ και του Άρη.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε στο θέμα των αδειοδοτήσεων, λέγοντας: «Θέλουμε την ΑΕΚ, που είναι μεγάλο κομμάτι που μπάσκετ, τον Άρη, που κάποτε ξενυχτούσαμε να τον δούμε. Αλλά νόμιμα. Και οι δύο θα έχουν τη βοήθειά μας, αλλά νόμιμα. Όπως και ο Απόλλωνας που είναι η ομάδα της πόλης μου. Θέλουμε τη Λάρισα, που είναι ευχάριστη έκπληξη, αλλά με νομιμότητα. Η εισήγηση μας για αυτές τις 4 ομάδες είναι για wil card, αλλά με διαφάνεια».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά…

Πριν από λίγες μέρες πάρθηκε μία απόφαση για τις αδειοδοτήσεις και γράφτηκαν πολλά. Είχα πει ότι δεν απαντάω σε τίποτα, αλλά να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Εννοείται στη ζωή κάνουμε λάθη, λάθη κάνει όποιος δεν ενεργεί, αλλά στόχος της ΕΟΚ είναι να ενώσει, πάντα με νομιμότητα»

Όταν θέλει μία ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχει έναν εγγυημένο ποσό που ψηφίστηκε από τις ομάδες στις 800.000 ευρώ. Μπορεί να πάει στα 5 εκ, γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν διάφοροι προϋπολογισμοί και τα μέλη των επιτροπών ψηφίστηκαν από τις ίδιες τις ομάδες.

Τις ομάδες με τα ban – όπου μου ήρθε χαρτί από την FIBA και ξεφτιλιζόμαστε ως χώρα στο εξωτερικό και πρέπει να διαφυλάξουμε το όνομα της ΕΟΚ – είπα ότι η ΕΟΚ θα φτιάξει ένα πλάνο πενταετές στην FIBA. Για δυο ομάδες μιλάγαμε βέβαια, Την ΑΕΚ και τον Άρη. Και ήθελα να βοηθήσω, γιατί ο ρόλος της ΕΟΚ είναι να βοηθάει όλες τις ομάδες. Γιατί σέβομαι την κοινωνία που έχουν αυτές οι ομάδες. Γιατί είναι οργανισμοί, όχι διοικήσεις.

Και οι ομάδες ήταν ενθουσιασμένες με την επιτροπή και συμφώνησαν για τα πάντα και συμφώνησαν και δεύτερη φορά και το έστειλαν στην ΕΟΚ. Ο ΕΣΑΚΕ είναι ανεξάρτητος αλλά δεν είναι αυτόνομος. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν, αλλά τώρα θα υπάρχει νομιμότητα

Και συμφωνήσαμε και πήγαμε στον Υπουργό που υπέγραψε και έτσι προχωρήσαμε και ήμουν παρών στη συνεδρίαση και όλες οι ομάδες ήταν εκεί και το ήθελαν. Και ήμασταν περήφανοι για αυτό.

Μέχρι τις 30 του μήνα είδαμε τις δύο ομάδες που είχαν τα ban. Ο Άρης είχε εντυπωσιακή πορεία στα οικονομικά και είναι κάτι που το λέει και η FIBA. Ήμασταν σε επικοινωνία όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μπράβο του. Τήρησε όλα αυτά που λέγαμε. Από την άλλη ήταν και η ΑΕΚ που δεν κινούταν. Και στείλαμε και επιστολή να βοηθήσουμε, αλλά δεν είχε γίνει κανένας διακανονισμός. Εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε. Το βλέπαμε ότι ερχόταν ο αποκλεισμός, αλλά η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα.

Και στο ΔΣ όλοι έλεγαν ότι έχουν πλήρεις φακέλους. Και ρωτάω τους Έλληνες φιλάθλους. Αυτό το μπάσκετ θέλουν; Εγώ αυτό δεν το θέλω. Είμαι περήφανος που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν παίκτες στη Εθνική και ειδικά ο Παναθηναϊκός, που είχε ματς. Και φτάσαμε στον πόλεμο. Οι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι δεν υπάρχει ο κανονισμός και είναι ψεύτες!

Δεν υπάρχει αυτό και δεν ξέρω που το είδαν. Και ξαφνικά έκαναν νέο ΔΣ και έδωσαν άδεια σε όλες τις 8. Οι ίδιες λοιπόν πήραν παρανόμως την απόφαση για παράταση. Για δύο μήνες. Γιατί δεν το κάνουν 5; Εγώ έχω βάλει την υπογραφή μου στην ΕΟΚ και θα τηρηθεί ότι έχει υπογραφεί. Υπάρχει περιθώριο μέχρι το βράδυ να πάνε στη δευτεροβάθμια επιτροπή, αλλά θα ισχύσει ο νόμος. Στους πάντες

Εγώ αύριο στέλνω στην επιτροπή την εισήγηση για τις ομάδες, αυτές τις 8 που έχουν και τις 2 που έρχονται. Θέλουμε την ΑΕΚ, που είναι μεγάλο κομμάτι που μπάσκετ, τον Άρη, που κάποτε ξενυχτούσαμε να τον δούμε. Αλλά νόμιμα. Και οι δύο θα έχουν τη βοήθειά μας, αλλά νόμιμα. Όπως και ο Απόλλωνας που είναι η ομάδα της πόλης μου. Θέλουμε τη Λάρισα, που είναι ευχάριστη έκπληξη, αλλά με νομιμότητα. Η εισήγηση μας για αυτές τις 4 ομάδες είναι για wil card, αλλά με διαφάνεια.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις