Παρασκευή, 12 Απρ.
24oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος: «Γιορτή το Final 8 του Κυπέλλου, με θεματοφύλακες τις ίδιες τις ομάδες»

Βαγγέλης Λιόλιος: «Γιορτή το Final 8 του Κυπέλλου, με θεματοφύλακες τις ίδιες τις ομάδες»
Intime.gr

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στάθηκαν στη γιορτή που θα στηθεί στο Ηράκλειο, με τη διεξαγωγή του Final 8 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ: «Ευχαριστούμε τον υπουργό και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, όπως και τον κεντρικό χορηγό, τον ΟΠΑΠ, για την παρουσία τους. Βλέπαμε το Final 8, το ζηλεύαμε αλλά δεν το κάναμε τόσα χρόνια. Χαίρομαι πολύ όχι μόνο για την καλή συνεργασία που έχουμε με το υπουργείο, αλλά και την υποστήριξη σε όλο τον αθλητισμό. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία διετία που τα αθλητικά σωματεία νιώθουν πως νοιάζεται η πολιτεία για αυτά. Εκ μέρους όλων των σωματείων, σας ευχαριστώ. Η οικονομική ενίσχυση είναι πολύ περισσότερη από την περσινή. Πέρσι κάναμε ένα Final 4 με κεντρικό σύνθημα ‘Είναι γιορτή’. Φέτος είναι ένα Final 8, είναι γιορτή για όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και κυρίως για τις ομάδες.

Οι ομάδες, οι προπονητές και οι παίκτες διαμορφώνουν το αύριο σε όλους τους υγιείς φιλάθλους. Στην Κρήτη θα γίνουν εντός και εκτός γηπέδου ενέργειες. Αθλητισμός δεν είναι μόνο τα παιχνίδια, αλλά όλες οι παράλληλες δράσεις που θα γίνονται συνεχώς και θα εμπλουτίζονται. Όλες αυτές οι δράσεις γίνονται με την υποστήριξη και βοήθεια του κεντρικού μας χορηγού, του ΟΠΑΠ. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και τις ίδιες τις ομάδες. Αν δεν ήταν οι ίδιες οι ομάδες αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Η σχέση που έχει η ομοσπονδία με όλες τις ομάδες είναι άριστη. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να πάμε στην επόμενη μέρα. Θεματοφύλακες για το Final 8 είναι οι ίδιες οι ομάδες, εμείς αυτό που κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε, να συντονίζουμε και με τη βοήθεια του υπουργείου και των θεσμικών αρχών να δείχνουμε το δρόμο για την επόμενη μέρα».

Νίκος Νικολόπουλος (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Είναι η 48η διοργάνωση του Κυπέλλου και φτάσαμε σε αυτό το σημείο για να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα των άλλων προηγμένων χωρών. Όταν ο πρόεδρος είχε εξαγγείλει κάτι τέτοιο πέρσι, αρκετοί αμφέβαλαν, αλλά το τολμήσαμε γιατί θεωρούμε ότι έχουμε την ωριμότητα να το κάνουμε. Ελπίζουμε πέρα από όμορφα παιχνίδια να μεταδώσουμε και ένα όμορφο μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και θέλω να ευχηθώ στις συμμετέχουσες ομάδες να είναι υγιείς».

Τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Εμείς, η ομοσπονδία και η λίγκα, έχουμε το καθήκον να φροντίζουμε για το καλό του μπάσκετ και των ομάδων. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για την πρόσκληση, είναι πολύ ευχάριστο που πλέον διοργανώνεται το Σούπερ Καπ και το Final 8, όπως και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Το νόημα του αθλητισμού είναι να προσφέρει χαρές και συγκινήσεις. Πρέπει όλοι οι φορείς και οι ομάδες να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παρακολουθούν οι φίλαθλοι μια γιορτή. Φέτος είναι το πρώτο βήμα, εύχομαι η συνέχεια να είναι καλύτερη. Ως ΕΣΑΚΕ έχουμε συνεργασία με την ΕΟΚ για να αναβαθμιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Αν σκοπός μας είναι το ατομικό όφελος, θα παραμείνουμε στάσιμοι. Το όφελος είναι αμοιβαίο από τη νέα μορφή διεξαγωγής του Κυπέλλου. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος πως το θέαμα θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς φίλους του μπάσκετ. Τα έσοδα από τη φορολόγηση του στοιχήματος είναι μεγάλη βοήθεια. Το μπάσκετ έχει προσφέρει και κάθε χρόνο θα ζητάμε και κάτι παραπάνω».

Τα όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού): «Το Ηράκλειο καλωσορίζει τη γιορτή του μπάσκετ, το Final 8, μια γιορτή που έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Οι χορηγοί αντιλαμβάνονται τη δύναμη του αθλητισμού και ενισχύουν. Θα σας φιλοξενήσουμε στο Ηράκλειο, η Κρήτη διακρίνεται για τη φιλοξενία της. Θα ζήσουμε κορυφαίες στιγμές ενός αθλήματος που διαρκώς αυξάνει τη δημοφιλία του. Υπάρχει μια αρμονική συνεργασία με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, αλλά και που μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν μόνιμο κουμπαρά χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού. Χαίρομαι πολύ που με βελτιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών έγιναν δίκαιες κινήσεις. Φέτος θα μοιράσουμε 66 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό και είναι θέμα ημερών να δοθούν τα χρήματα.

Αν δεν υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός, δεν θα υπάρξει και επαγγελματικός αθλητισμός. Και αντιστρόφως. Γι’ αυτό τηρήσαμε το 50-50. Οι ακαδημίες διαρκώς αυξάνονται, ειδικά μετά την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Εύχομαι την Κυριακή να είμαστε όλοι χαρούμενοι και το κοινό που θα έρθει να απολαύσει ένα καταπληκτικό θέαμα και να κερδίσει το μπάσκετ. Να πάει το μπάσκετ πιο ψηλά, γιατί μπορεί και γιατί το κλίμα που εσείς καλλιεργείτε μπορεί να αγκαλιάσει περισσότερο κόσμο. Πιστεύω στη δύναμη του μπάσκετ και όσα πρεσβεύετε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις