Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος: «Μήνυση και αγωγή κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου»

Βαγγέλης Λιόλιος: «Μήνυση και αγωγή κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου»
Intime.gr

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και έκανε λόγο για ανακοίνωση με συκοφαντίες από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας ότι κατέθεσε σχετική μήνυση αλλά και θα κάνει και σχετική αγωγή.

«Ο Πρόεδρος είναι θεσμός, δεν αγγίζεται. Εννοείται πως πήγα και κατέθεσα μήνυση εναντίον του κύριου Γιαννακόπουλου, γιατί δεν θέλω κανέναν να προσβάλει τον θεσμό του Προέδρου» ανέφερε σχετικά ο Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ τόνισε πως το ποσό που θα ζητήσει μέσω της αγωγής που θα καταθέσει, θα πάει στα σωματεία.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε λίγο μετά το εισαγωγικό του μήνυμα…

«Το θέμα της έκτακτης Σ.Τ είναι γεγονότα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΣΑΚΕ και τις αδειοδοτήσεις, όπου ήμασταν παρόντες ως Ομοσπονδία. Πριν φτάσω σε αυτό, θα ηθελα να αναφερθώ σε δύο γεγονότα που συνέβησαν και πρέπει να αναφερθούν και δεν πρόκειται να ξαναναφερθω.

Το ένα είναι ότι ενώ βρισκόμουν στα γραφεία της FIBA την Παρασκευή, υπήρξε μία απίστευτη ανακοίνωσαη από τον κύριο Γιαννακόπουλο που καταφερόταν εναντίον του Προέδρο της ΕΟΚ. Συκοφαντικές. Ξέρετε ότι και στο παρελθόν είχα δεχθεί παρόμοιες καταγγελίες. Τα είχε γράψει τα είχε αναφέρει. Δεν με ενδιάφεραν. Ήξερα πάρα πολύ καλά τι αντίδραση μπορεί να υπήρχε. Δεν με ενδιέφερε και δεν με ενδιαφέρει. Δεν απάντησα. Ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν με ήθελε πρόεδρο αλλά δεν με πείραζε. Η συν αυτώ έγραφαν κάποια πράγματα. Δεν με ενδιέφερε. Δεν απάντησε, γιατί όταν απαντάς ανοίγει ένας διάλογος χωρίς νόημα. Ήξερα πολύ καλά πού ερχόμουν και τι θα γίνει. Όπως ανέφερε και προεκλογικά ότι είχα πει πως το ελληνικό μπάσκετ είναι σαν ένα τραπέζι. Στην μία καρέκλα ήταν η ΕΟΚ, στην άλλη ο ΕΣΑΚΕ, στην άλλη οι διαιτητές, οι δημοσιογράφοι, οι παρατρεχάμενοι. Όλοι ήταν σε ένα τραπέζι. Εγω ήξερα ότι όταν ερχόμουν σε αυτή την θέση, είχα πάρει μία απόφαση: Για να αλλάξεις το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να σπάσεις το τραπέζι και να ξανατοποθετηθεί και ο καθένας να βρει τον ρόλο του βάσει αρχών, αξιών και νόμου.

Δεν αντιδρώ σε τίποτα. Και τώρα και μετά γράφονται διαφορα. Δεν με πειράζει αυτό, το έχω πάρει απόφαση. Είναι όμως διαφορετικό να αναφέρεται ο κύριος Γιαννακόπουλος στον Πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο Πρόεδρος είναι θεσμός, δεν αγγίζεται. Εννοείται πως πήγα και κατέθεσα μήνυση εναντίον του κύριου Γιαννακόπουλου, γιατί δεν θέλω κανέναν να προσβάλει τον θεσμό του Προέδρου. Τον Πρόεδρο της ΕΟΚ θα τον έχουμε ψηλά, γιατί είναι θεσμός. Κατέθεσα μήνυση, θα καταθέσω και αγωγή ζητώντας ένα μεγάλο ποσό και δεσμεύομαι ότι αυτό το ποσό θα πάει στα σωματεία.

Να ξεχωρίσω και κάτι άλλο. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού είναι ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Φέρνει στην μνήμη μας ανθρώπους που τίμησαν την Ελλάδα όπως ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους θεσμούς που υπάρχουν. Όπως και τους άλλους, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη. Η ομοσπονδία έχει καθήκον να τους προστατέψει για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Να ξεχωρίσουμε όμως τον οργανισμό τυ Παναθηναϊκού από το φυσικό πρόσωπο. Καταδικάζω την συμπεριφορά ως συκοφαντική δυσφήμηση. Ξέρετε ότι δεν έχω καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά άλλοι. Τελεία σε αυτό το θέμα και δηλώνω ότι δεν θα ξανασχοληθώ σε ότι γραφτεί σε μενα. Φυσικά η νομική υπηρεσία θα ασχοληθεί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις