Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βαγγέλης Μαρινάκης κατά ΕΠΟ και ΚΕΔ: «Ναρκοθετείτε το πρωτάθλημα με δόλο, αλλάξτε τους διαιτητές»

Βαγγέλης Μαρινάκης κατά ΕΠΟ και ΚΕΔ: «Ναρκοθετείτε το πρωτάθλημα με δόλο, αλλάξτε τους διαιτητές»
Intime.gr

Διαβάστε τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη με αφορμή τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο ματς του Βόλου με τον Ολυμπιακό, γηια την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Την άμεση αλλαγή των ορισμών των διατητών της πρεμιέρας των πλέι οφ ζητά με επίσημη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμύτατη επίθεση στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ.

Μετά και τη σχετική ανακοίνωση νωρίτερα της ΠΑΕ Βόλος, που απειλεί να κατέβει με τη δεύτερη ομάδα αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια της, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού υπενθμίζει ότι ομόφωνη απόφαση των ομάδων ήταν να διευθύνουν τα ματς των πλέι-οφ ξένοι διαιτητές της κατηγορίας UEFA Elite, με τις ομάδες μάλιστα να προτίθενται να αναλάβουν τα πρόσθετα έξοδα.

Ο κ. Μαρινάκης κατηγορεί ΕΠΟ και ΚΕΔ ότι «πυροδοτούν την κατάσταση», επιλέγοντας είτε Ελληνες διαιτητές, είτε ξένους από πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου.

«Η προφανής σας ανικανότητα και ο ακόμα πιο προφανής σας δόλος ναρκοθετούν το Πρωτάθλημα σε μια εποχή έντονης κοινωνικής διέγερσης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Superleague.

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Από τη Δευτέρα 13 Μαρτίου είχατε ενημερωθεί, τόσο η ΕΠΟ όσο και η ΚΕΔ, με επίσημο έγγραφο από την Super League ότι οι ομάδες με κοινή τους απόφαση ζητούν ξένους διαιτητές και μάλιστα της κατηγορίας UEFA Elite, για τα παιχνίδια των playoffs, για να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία στο φινάλε του Πρωταθλήματος και μάλιστα σας ενημερώσαμε ότι αναλαμβάνουμε και τα πρόσθετα έξοδα.

Την ίδια ομόφωνη βούληση-επιθυμία των ομάδων του Συνεταιρισμού που συμμετέχουν στα playoffs, σας υπενθυμίσαμε με έγγραφό μας την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Παρά την κοινή απαίτηση των 6 ομάδων μας που συμμετέχουν στα playoffs της Super League λοιπόν, να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και μάλιστα ελίτ και στα τρία παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής, για μια ακόμα φορά τόσο η ΚΕΔ και οι εξαφανισμένοι Μπένετ και Μάνταλος όσο και η ΕΠΟ αγνοείτε τη βούληση των ομάδων και προκαλείτε το φίλαθλο κοινό μας.

Αντί να συμβάλλετε στην ομαλότητα των playoffs, πυροδοτείτε την κατάσταση ορίζοντας Έλληνες διαιτητές κόντρα στην κοινή απόφαση των ομάδων και ξένους αμφιβόλου ποιότητας απο χώρες όπως το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και η Σουηδία που έχουν πρωταθλήματα πολύ χαμηλότερου επιπέδου απο το δικό μας, για να διαιτητεύσουν ντέρμπι μεγάλης σημασίας.

Είναι αδύνατον όσο ανίκανοι και ανυπόληπτοι και αν είστε να μην μπορείτε να συντονιστείτε με την κοινή βούληση των ομάδων, αν δεν έχετε δόλο, ενώ ταυτόχρονα εισπράττετε χρυσές αμοιβές χωρίς καν να πηγαίνετε στα γραφεία σας, αφού παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της Λίγκας δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με την ΚΕΔ/ΕΠΟ και παραμένετε εξαφανισμένοι παρά τις προσπάθειές μας για συνεννόηση.

Η προφανής σας ανικανότητα και ο ακόμα πιο προφανής σας δόλος ναρκοθετούν το Πρωτάθλημα σε μια εποχή έντονης κοινωνικής διέγερσης. Και η Πολιτεία απλώς παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν.

Σας καλούμε άμεσα, μέσα στην ημέρα, να αλλάξετε τους ορισμούς των διαιτητών της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ αλλιώς επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις