Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασιλακόπουλος: “Η Α1 πρέπει να έχει 16 ομάδες – Θέλουμε πίσω τον Ολυμπιακό”

Βασιλακόπουλος: “Η Α1 πρέπει να έχει 16 ομάδες – Θέλουμε πίσω τον Ολυμπιακό”
ΦΩΤΟ Intime

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε για το πλάνο της νέας σεζόν στα εθνικά πρωταθλήματα, στεκόμενος στην αναδιάρθρωση όσον αφορά ανόδους και υποβιβασμούς, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στον Ολυμπιακός, τη σχέση του με τους Αγγελόπουλους αλλά και την Εθνική ομάδα μεταξύ άλλων.

Συνέντευξη στο SDNA παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πεποίθησή του πως η Basket League πρέπει να έχει 16 ομάδες, ενώ χαρακτήρισε “πλήγμα” την απουσία του Ολυμπιακού από την μεγάλη κατηγορία, αλλά όπως ισχυρίστηκε δεν δέχονται να του μιλήσουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, παρά την προσπάθειά του να τους πλησιάσει για να λυθεί η όποια παρεξήγηση.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα Πιτίνο και Εθνικής ομάδας, ενώ δεν δίστασε να πει πως η Euroleague απέτυχε και ότι η αγκαλιά της FIBA και του ελληνικού μπάσκετ περιμένει πάλι πίσω τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στο SDNA για:

Το αν θα υπάρξουν άνοδοι και υποβιβασμοί στα εθνικά πρωταθλήματα: “Θα έχουμε με βάση τις ισχύουσες βαθμολογίες κι αν χρειαστεί να γίνει κάποιος αγώνας, θα μετατεθεί για όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν θα γίνουν επαναστατικές αναδιαρθρώσεις, αλλά εκεί που δεν πρέπει να υπάρξει υποβιβασμός κάποιων ομάδων μιας και δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, δεν θα υπάρξει. Άνοδος θα υπάρξει, όμως, γιατί θα είναι άδικο να μην υπάρξει”.

Την Basket League: “Στην Α1 έχει μπει λουκέτο με ομόφωνη απόφαση των ομάδων. Έχουν διακόψει το πρωτάθλημα. Παραμένουν τα διαδικαστικά ανόδου, υποβιβασμού, τα οποία θα αποφασιστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι θέμα ημερών. Θα είναι λιγάκι άδικο να μην αναδειχθεί πρωταθλητής, όπου είναι εμφανέστατο το ποιος προηγείται. Θα είναι και κάπως άδικο να μην ανεβάσεις ομάδες. Θα πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί. Πρέπει να μείνουν όλες οι ομάδες της Α1 και να ανέβουν από την Α2 αυτές που προβιβάζονται. Ο Βασιλακόπουλος έχει μία πορεία μακρόχρονη, δεν θα αποτολμήσω να σβήσω μία ιστορία που έχω γράψει. Για μένα, αυτό που κάνω είναι τίμιο. Η Α1 θα πρέπει να έχει 16 ομάδες του χρόνου. Τις απόψεις μου τις ξέρει κι ο ΕΣΑΚΕ”.

Την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League κι αν έχει συζητήσει για την επιστροφή: “Έχω προσπαθήσει μέσω τρίτων να μιλήσω με τους κ. Αγγελόπουλους, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Είναι απώλεια και πληγή μεγάλη, που ελπίζω να διορθωθεί. Δεν έχω άλλη απάντηση”.

Το αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσουν την Euroleague: “Το ελληνικό μπάσκετ τούς περιμένει με ανοικτές αγκάλες. Η λύση δεν ήταν η Ευρωλίγκα. Καλό είναι να επανέλθουν στον δρόμο της FIBA, να βάλουν τη δική τους φωνή κι άποψη και να καταφέρουν να φτιάξουν μια διοργάνωση που θα τους φέρει και περισσότερα έσοδα με το φυσιολογικό τρόπο και τη φυσιολογική αρχή, την Παγκόσμια Ομοσπονδία του μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης, απέτυχε”.

Την Εθνική ομάδα και τον Ρικ Πιτίνο: “Αυτή τη στιγμή, ο Πιτίνο είναι στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει και κάποια προβλήματα με το NCAA. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση. Είχαμε μιλήσει όταν πήγε στις ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε επαφή. Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέση ζωηρή και ζωντανή ανάμεσα στον Πιτίνο και το ελληνικό μπάσκετ. Δεν μπορώ να προβλέψω ποιος θα είναι προπονητής του χρόνου, γιατί δεν ξέρουμε αν θα του δώσει το κολέγιο τη δυνατότητα να είναι στην Εθνική ομάδα. Εγώ βέβαια θα μιλήσω μαζί του και θα το είχα κάνει ήδη, αν δεν είχε αυτή την περιπέτεια. Όταν περάσει αυτή η φάση, βεβαίως θα μιλήσω. Η Εθνική χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χρόνο και είναι πολύ καλή Εθνική ομάδα. Είναι μία ομάδα που μπορεί πάλι να φέρει επιτυχίες”.

Το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΕΟΚ: “Αν ισχύει ο νόμος, δεν μου επιτρέπεται να είμαι υποψήφιος. Έκαναν έναν νόμο ειδικά για τον Βασιλακόπουλο. Το αν θα είμαι είναι άλλο θέμα. Βεβαίως και θα προσβάλλω το νόμο ως αντιδημοκρατικό. Μπορώ να βάλω κι άλλα επίθετα, αλλά δεν χρειάζεται σ’ αυτή τη φάση. Τέτοιοι ηλικιακοί ρατσισμοί είναι ανεπίτρεπτοι κι απαράδεκτοι. Στην ΔΟΕ οι αντίστοιχοι περιορισμοί μπήκαν από την ίδια την ΔΟΕ. Δεν ξέρω γιατί το έκανε ο κ. Αυγενάκης, ρωτήστε τον. Έκανε μια παρέμβαση για να περάσει αυτό”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις