Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Βασιλειάδης: Αυτή είναι η επιστολή του… λουκέτου στην FIFA! [pic]

Βασιλειάδης FIFA
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έστειλε επιστολή στην FIFA, ενημερώνοντας για την απόφασή του σχετικά με την διακοπή του πρωταθλήματος και τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην παρούσα φάση.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πήρε την απόφαση να διακόψει επ’ αόριστον το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά και την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε και το σκεπτικό της απόφασης, ωστόσο ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε επίσημα και την FIFA.

Click4more: Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά το “λουκέτο”! Η ΦΙΦΑ απειλεί ανοιχτά με Grexit!

Βασιλειάδης σε FIFA: “Ταραχώδεις στιγμές”

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε ο Γιώργος Βασιλειάδης στην FIFA αναφέρει:

“Θέμα: «Διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου»

Αγαπητέ Μπγιορν (σ.σ. προς τον Μαλτέζο παράγοντα Βασάλο),

Κατά την διάρκεια του περασμένου έτους κάναμε μια τεράστια πρόοδο μαζί, προκειμένου να θεσπίσουμε νέους κανόνες σχετικά με την διαφάνεια, την λογοδοσία και την απόδοση ευθυνών αλλά και τις αυστηρές ποινές. Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ταραχώδεις στιγμές κατά την διάρκεια των τελευταίων αγώνων με την τελευταία αγωνιστική εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες κατά την διάρκεια του ματς μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο ελληνικός και ο διεθνής τύπος έχουν παρουσιάσει πολλές φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Iβάν Σαββίδη, που εισέρχεται στο γήπεδο με όπλο.

Ως εκ τούτου, με βάση τα χθεσινά γεγονότα καθώς και τα πολυάριθμα γεγονότα κατά την διάρκεια των τελευταίων αγώνων, είμαι αναγκασμένος να εκδώσω απόφαση για να σταματήσει το ελληνικό πρωτάθλημα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οπαδών, των ποδοσφαιριστών και όλων των σχετικών. Αυτών που εμπλέκονται στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Θα βρείτε την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ειλικρινά δικός σας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης”.

Δείτε την επιστολή

Βασιλειάδης FIFA

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις