Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βασιλειάδης: “Κάποιοι έκτισαν μαγαζιά στο αυτοδιοίκητο”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Επιβεβλημένες θεωρεί τις αλλαγές στον τομέα της διαιτησίας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως “η ουσία του προβλήματος είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός της ομοσπονδίας και της διαιτησίας”.

“Αν σπάσει αυτό το σπιράλ, έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Περιμένουμε το νέο καταστατικό της ομοσπονδίας. Αν δεν μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα δούμε πώς θα παρέμβουμε. Η διαιτησία πρέπει να τελεί υπό την εποπτεία της ομοσπονδίας, αλλά να έχει έναν βαθμό ανεξαρτησίας. Τόσα χρόνια όλος ο τσακωμός στην ΕΠΟ γινόταν για τον έλεγχο της διαιτησίας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξει”, πρόσθεσε.

“Στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχουμε μία νέα πραγματικότητα. Εχουμε μία νέα προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οποία έχει ορισθεί από τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου, τα οποία μετά από τόσα χρόνια αποφάσισαν να παρέμβουν και να έρθουν με συγκεκριμένη ατζέντα”, επισήμανε μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλειάδης αναφερόμενος στην ΕΠΟ και πρόσθεσε:

“Υπάρχουν κάποια όρια μέχρι τα οποία μπορεί να παρέμβει το κράτος και απο εκεί και πέρα υπάρχει το λεγόμενο αυτοδιοίκητο. Πάνω σ΄αυτό το αυτοδιοίκητο, κάποιοι άνθρωποι επωφελήθηκαν για να “στήσουν” μαγαζιά. Αυτα τα μαγαζιά εμείς ήλθαμε και τα γκρεμίσαμε. Αυτό είναι μία πραγματικότητα και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Και είμαστε τώρα σε μία νέα φάση σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς. Αφενός μεν αυτοί να κοιτάξουν το δικό τους κομμάτι, το θέμα των καταστατικών τους, και αφετέρου να δουμε κομμάτια της ελληνικής νομοθεσίας που ενδεχομένως να δημιουργούν πρόβλημα και να έρχονται σε ρήξη με διεθνείς κανόνες. Προφανώς εμείς δεν θέλουμε την ρήξη και προφανώς θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση. Η κατεύθυνση προς την σωστή πορεία είναι αυτή με την εναρμόνιση του καταστικού της ΕΠΟ με τα στάνταρ της FIFA και της UEFA με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε