Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Ο λόγος που ακούστηκε ο «ύμνος του Champions League» στη στέψη του

Βασιλιάς Κάρολος: Ο λόγος που ακούστηκε ο «ύμνος του Champions League» στη στέψη του

Κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου που νόμιζαν ότι άκουσαν τον ύμνο του Champions League.

Αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι θεώρησαν ότι άκουσαν τον ύμνο του Champions League, κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Ο ύμνος που άκουσαν, βέβαια, δεν ήταν σίγουρα αυτός του Champions League, αλλά ο βρετανικός ύμνος «Zadok the Priest», τον οποίο συνέθεσε ο George Frideric Handel για τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου Β’ το 1727.

Από τότε ο συγκεκριμένος ύμνος στη στέψη κάθε Βρετανού μονάρχη.

Πως, όμως, οι ποδοσφαιρόφιλοι τον μπέρδεψαν με τον ύμνο του Champions League;

Η αλήθεια είναι ότι ο Άγγλος συνθέτης του ύμνου του Champions League, Tony Britten, βασίστηκε στον ύμνο «Zadok the Priest» το 1992.

«Με πλησίασαν από ένα διαφημιστικό πρακτορείο για να γράψω κάτι σαν ύμνο και καθώς ήταν λίγο μετά τους Τρεις Τενόρους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας και επικρατούσε η κλασική μουσική.

Ο χουλιγκανισμός ήταν ένα μεγάλο, σημαντικό πρόβλημα και η UEFA ήθελε να πάει το παιχνίδι σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή. Υπάρχει ένα σημείο εγχόρδων το οποίο ‘τσίμπησα’ από τον Handel και μετά έγραψα τη δική μου μελωδία. Έχει ένα είδος Handelian αίσθηση σε αυτό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι μια πλήρης αντιγραφή», είχε δηλώσει ο Britten σε συνέντευξη του το 2013.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις