Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έγινε οπαδός της Άρσεναλ λόγω Βενγκέρ και Φάμπρεγκας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έγινε οπαδός της Άρσεναλ λόγω Βενγκέρ και Φάμπρεγκας
youtube

Μετά από 96 χρόνια ζωής, με τα 70 από αυτά στο θρόνο της Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (08/09) όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, με τον Κάλορ τον ΙΙΙ να κάθεται στο θρόνο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε «ανέβει» στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου το 1952 και στην 70χρονη θητεία της ως αρχηγός κράτους έγινε μάρτυρας τεράστιων αλλαγών σε παγκόσμια κλίμακα, τόσο σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, όσο και σε αθλητικό.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν το τι ομάδα μπορεί να υποστήριζε. Τόσο η Ελισάβετ, όσο και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, έχουν δείξει κατά καιρούς προτίμηση σε διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας.

Παρότι δήλωνε οπαδός της Γουέστ Χαμ, κάποια στιγμή και μετά την γνωριμία της με τον Αρσέν Βενγκέρ το 2007, η Ελισάβετ έγινε – σύμφωνα με δημοσιεύματα- φίλαθλος της Άρσεναλ, καθώς την είχε εντυπωσιάσει ο Αλσατός τεχνικός και ο Σεσκ Φάμπρεγκας (τότε παίκτης των «κανονιέρηδων»).

Το 2012 ήρθε στο φως ότι ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος, υποστηρίζει την Μπέρνλι, μετά το φιλανθρωπικό έργο που έκανε στην περιοχή. Μετά την αποκάλυψη η Μπέρνλι του έβγαλε VIP εισιτήριο διαρκείας.

Ο πιο ένθερμος ποδοσφαιρόφιλος της βασιλικής οικογένειας είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, δείχνοντας… άρρωστος οπαδός της Άστον Βίλα. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας από κοντά. Επιπλέον το 2006 έγινε πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας και από τότε βλέπει και πολλά παιχνίδια της εθνικής τους και τελικούς κυπέλλου FA.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, άλλωστε, την παρουσία του -και κυρίως του γιού του, Γεώργιου-στον τελικό του Euro 2020, στο Γουέμπλεϊ.

 

Όσον αφορά την Κέιτ Μίντλετον, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ λέγεται ότι υποστηρίζει την ίδια ομάδα με τον σύζυγό της, δηλαδή είναι με την Άστον Βίλα. Παρόλα αυτά το 2015 σε μία εκδήλωση, της είχε ξεφύγει ότι υποστηρίζει Τσέλσι.

Τέλος, ο Πρίγκιπας Χάρι προσπαθεί να κρατά κρυφές τις προτιμήσεις του και κυρίως παρακολουθεί παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Φημολογείται, όμως, ότι υποστηρίζει την Άρσεναλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις