Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς: «Δεν μπορώ να συγχωρήσω την εθνική Μαρόκου»

Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς: «Δεν μπορώ να συγχωρήσω την εθνική Μαρόκου»
ΑΠΕ

Το Μαρόκο έκανε… ιστορική πορεία στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τον Ουαλίντ Ρεγκραγκί να οδηγεί την εθνική ομάδα της χώρας στην 4η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο πρώην προπονητής των «Λεόντων του Άτλαντα», όμως, Βαχίντ Χαλίκχοτζιτς, εκφράζει την πικρίά του, για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν.

Ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς δήλωσε πως του «αφαίρεσαν την υπερηφάνεια», μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο της εθνικής Μαρόκου, το περασμένο καλοκαίρι. Ο βοσνιακής καταγωγής, Γάλλος προπονητής, υποστήριξε πως δεν του δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας στα τελικά του Μουντιάλ 2022, όπου οι «Λέοντες του Ατλαντα», αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης και αγωνίσθηκαν στον ημιτελικό (σ.σ. ήττα 2-0 από την Κροατία).

 «Μου αφαίρεσαν την υπερηφάνεια. Δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε να τους συγχωρήσω. Γιατί έτσι, θα έπρεπε να ήταν και ο αποχαιρετισμός μου στην προπονητική», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος απολύθηκε από την θέση του, μετά από τρία χρόνια ως επικεφαλής της εθνικής Μαρόκου.

Ο λόγος ήταν μια «διαμάχη» με τον Χακίμ Ζίγες, τον οποίο είχε αποκλείσει από την ομάδα για «πειθαρχικά παραπτώματα». Στην συνέχεια, η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μαρόκου (FRMF), ανακοίνωσε ένα «φιλικό διαζύγιο, λόγω διαφορών απόψεων σχετικά με την προετοιμασία».

Υπενθυμίζεται, ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το Μαρόκο έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα στην Ιστορία, που έφθασε στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, αφού απέκλεισε στους «16» την Ισπανία (κ.α. και παρ. 0-0, 3-0 στα πέναλτι) και στους «8» την Πορτογαλία (1-0).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις