Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βέλγιο – Ελλάδα: “Όρθια” στις Βρυξέλλες! “Άγγιξε” τη νίκη, “απέδρασε” με ισοπαλία η εθνική

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Άφησε γλυκόπικρη γεύση! Κόντρα σε μια ομάδα με τεράστια ονόματα και σε μια έδρα όπου η Βοσνία δέχθηκε 4άρα, η Ελλάδα έφυγε με το βαθμό
– Η εθνική έκανε μεγάλη εμφάνιση στο “King Baudouin”, προηγήθηκε με τον… Killer Μήτρογλου και τελικά πήρε πολύτιμη ισοπαλία (1-1)
– Υπερπροσπάθεια από τη “Γαλανόλευκη” μετά την αποβολή του Ταχτσίδη – Ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη του Τζαβέλλα στο φινάλε
– Τεράστιες επεμβάσεις από τον Στέφανο Καπίνο, που νικήθηκε στο 89′ από γκολάρα του Λουκάκου
– Η εθνική έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τους “κόκκινους διαβόλους” στα προκριματικά

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Εθνική ομάδα έβγαλε απίστευτο πάθος, θύμισε.. παλιές εποχές που η άμυνα της ήταν το μεγάλο της “όπλο” και έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στην ομάδα που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Η “γαλανόλευκη” απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο “Κινγκ Μποντουάν” απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα.

Ακόμη κι έτσι όμως η Ελλάδα θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46΄) απάντησε ο Λουκάκου στο 89′. Μεγάλο ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα έπαιξε και ο Στέφανος Καπίνο, που σε αρκετές περιπτώσεις είπε… μεγάλα “όχι” στις προσπάθειες των γηπεδούχων. Με αυτή την ισοπαλία, η ομάδα του Σκίμπε διατηρείται στη 2η θέση του ομίλου με 11 βαθμούς. Στους 13 και στην πρώτη θέση συνεχίζουν οι Βέλγοι, ενώ στους 10 βρίσκονται οι Βόσνιοι (μετά και το 5-0 επι΄του Γιβραλταρ), με τους οποίους παίζουμε εκτός έδρας στις 9 Ιουνίου.

Οι επιλογές των προπονητών…

Ο Μίχαελ Σκίμπε αποφάσισε να κάνει την έκπληξη στον χώρο του κέντρου, χρησιμοποιώντας τον Παναγιώτη Ταχτσίδη δίπλα στον Ανδρέα Σάμαρη θέλοντας να δώσει… ύψος στην ομάδα, αφού εκεί υπήρχε η παρουσία του Φελαϊνί. Απ’ την άλλη, το Βέλγιο αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Αζάρ – Μενιέ, ενώ “κόπηκε” και ο ανέτοιμος Ντε Μπρούιν…Παρόλα αυτά, η 11άδα του ήταν γεμάτη με πασίγνωστα ονόματα.

Το παιχνίδι…

Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι Βέλγοι είχαν στην κατοχή τους την μπάλα και παρά την καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο ρήγμα στην άμυνα της Ελλάδας (υπήρξε πολύ καλή πίεση στο κέντρο και σωστή αμυντική προσέγγιση). Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 13′ (πέρασε μόλις άουτ η κεφαλιά του Φελαϊνί) “ζέστανε” τους γηπεδούχους που βρέθηκαν στο “Roi Baudouin”.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” προσπάθησαν να κάνουν το γήπεδο να… κατηφορίσει (συντριπτικά ποσοστά κατοχής), κυρίως με τις προσπάθειες του Μέρτενς, αλλά οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Τζαβέλλας ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Μεσοεπιθετικά όμως οι παίκτες του Σκίμπε δεν κατάφεραν τίποτα κι έτσι δεν μπόρεσαν να σπάσουν το ρυθμό των αντιπάλων. Στο 31′ ο Φελαϊνό ανάγκασε τον Καπίνο να αντιδράσει ενστικτωδώς και να διώξει σε κόρνερ το κοντινό του “τακουνάκι”.

Η πίεση των παικτών του Ρομπέρτο Μαρτίνες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά οι διεθνείς μας διαχειρίστηκαν σωστά την υπεροχή των αντιπάλων, δεν βρέθηκαν σε καμία περίπτωση στα… σχοινιά και πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να δεχθούν άλλη ευκαιρία. Η εικόνα της συνεχούς άμυνας όμως δεν τους επέτρεψε τίποτα καλύτερο μπροστά. Στο μοναδικό δυσάρεστο του 45λέπτου, η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Τζαβέλλας, η οποία θα τον αφήσει εκτός του επόμενου αγώνα στην έδρα της Βοσνίας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε… ονειρεμένα για την Ελλάδα (46′). Η κεφαλιά – ασίστ του Ταχτσίδη βρήκε τον Μήτρογλου, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1, βάζοντας “φωτιά” στο γήπεδο (αυτό ήταν το πρώτο τέρμα της “Γαλανόλευκης’ επί Βελγικού εδάφους)!

Το τέρμα αυτό δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό τους γηπεδούχους, που πίεσαν για το γκολ με μπαλιές, τις οποίες έδιωξαν οι Έλληνες διεθνείς. Οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν στο 65′, αφού ο Ταχτσίδης έκανε αχρείαστο μαρκάρισμα στο κέντρο και δέχθηκε δίκαια τη δεύτερη κίτρινη – αποβολή, αφήνοντας την εθνική με δέκα παίκτες. Ο Μίχαελ Σκίμπε πέρασε άμεσα στο ματς τον Τζιόλη στη θέση του Φορτούνη, ενώ ο Μαρτίνες έβαλε τον Ντεμπελέ στη θέση του Φελαϊνί. 

Η αγωνία χτύπησε… ταβάνι στη συνέχεια, αλλά ο Καπίνο ήταν σε ετοιμότητα, “κατεβάζοντας ρολά” σε τετ-α-τετ με τον Μέρτενς (74′). Βλέποντας την πίεση των Βέλγων και την κούραση του Μάνταλου, ο Μίχελς πέρασε στο παιχνίδι τον Κάρλος Ζέκα. Οι “κόκκινοι διάβολοι” τα έδωσαν όλα και στο 89′ βρήκαν… δίχτυα. Ο Μέρτενς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λουκάκου κατέβασε την μπάλα με το στήθος και με γυριστό σουτ έκανε το 1-1. Η Ελλάδα έφυγε τελικά από τις Βρυξέλλες με την ισοπαλία, αφού ο Καπίνο (90+1′) απέκρουσε ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Λουκάκου, ενώ έκανε και δεύτερη απόκρουση, αφού η μπάλα βρήκε στον Τζαβέλλα και πήγαινε ξανά προς την εστία. Μάλιστα, ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες, μετά την αποβολή του Τζαβέλλα (δεύτερη κίτρινη κάρτα για αψιμαχία).

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Σιμάν (84′ Μιραλάς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (65′ Ντεμπελέ), Καράσκο, Μέρτενς, Λουκάκου 

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Μάνταλος (84′ Ζέκα), Φορτούνης (67′ Τζιόλης), Μήτρογλου (90′ Βέλλιος) 

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ 
Α’ βοηθός: Μαρκ Μπορς

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες 

1. Βέλγιο 13 (22-2) 
2. Ελλάδα 11 (10-3) 
3. Βοσνία 10 (13-5) 
4. Κύπρος 4 (3-8) 
5. Εσθονία 4 (5-15) 
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε